Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

Staňte se projektantem na školení Úvod do projektování elektroinstalací


Document Actions
Standardní článek
... zve na školení Úvod do projektování elektroinstalací, které se uskuteční 26. a 27. listopadu 2015 v pražském hotelu Pramen. Školení vám během dvou dnů pomůže stát se z elektrotechnika projektantem elektroinstalací. Je určené pro všechny, kdo už s projektováním začali, ale i pro ty, kteří se na profesní kariéru projektanta elektrických instalací teprve chystají. Bez rozdílu všichni totiž potřebují získat základní přehled v aktuálně platné legislativě a normách. Navíc se seznámíte se základy dimenzování a jištění, získáte něco málo informací o ochraně před bleskem a přepětím a pohled z hlediska požární ochrany.
Komerční sdělení, ze dne: 10.11.2015
reklama


Na úvod školení seznámí Jan Hlavatý účastníky s tím, kdo a co je oprávněn projektovat, včetně toho, jaké formální požadavky musí projektant splnit. Na něho naváže Jiří Horák se základy jištění a dimenzování elektrických obvodů. V dalších přednáškách ukáže Jan Hlavatý jednoduchou, ale skutečnou projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení a zasadí ji do souvislostí. Vysvětlí návaznosti na další normy a vyhlášky, které je nutné při projektování respektovat. Závěrečné přednášky prvního dne školení budou věnovány přehledně využití vhodného programového vybavení pro projektování. Praktická část bude zastoupena prezentací výpočtového programu Pavouk pro návrh jištění a dimenzování vedení.

Přednášky druhého dne zahájí Karel Dvořáček, který probere základní okruhy norem pro bezpečnost před úrazem elektrickým proudem a to včetně tak někdy podceňovaného pospojování nebo stanovení vnějších vlivů. S navrhováním ochrany před bleskem a přepětím podle současných, nedávno modernizovaných norem seznámí účastníky školení soudní znalec Jiří Kutáč. Celé školení bude dokončeno ještě přednáškami o požadavcích z hlediska požární ochrany.

I po dvou dnech naplněných přednáškami se nový projektant může dostat do situace, kdy bude hledat další informace. Ten, kdo absolvuje naše školení, ale nemůže zabloudit a bude se výborně orientovat ve světě norem, vyhlášek a předpisů. Zúčastněte se školení, na kterém přednášejí výborní odborníci s dlouholetou praxí.

Vypršelo ...
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 13)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933