Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

HAGER: Lepší než kdykoli předtím: nový elektroinstalační rozvaděč golf od firmy Hager


Document Actions
HAGER: Lepší než kdykoli předtím: nový elektroinstalační rozvaděč golf od firmy Hager
Není snadné zlepšit dobře zavedený výrobek, proto se inženýři společnosti Hager nechali inspirovat vámi, našimi zákazníky, odborníky v elektrotechnice a využili vašich praktických zkušeností a doporučení. Výsledkem je nový milník v elektroinstalacích, který nabízí mnoho nových vlastností ...
Komerční sdělení, ze dne: 21.09.2010


Nový golf: více nápadů, více přizpůsobivosti. Není snadné zlepšit dobře zavedený výrobek, proto se inženýři společnosti Hager nechali inspirovat vámi, našimi zákazníky, odborníky v elektrotechnice a využili vašich praktických zkušeností a doporučení. Výsledkem je nový milník v elektroinstalacích, který nabízí mnoho nových vlastností usnadňujících vaši každodenní práci: více prostoru pro kabeláž, více variability – možnost montáže do zdi i do dutých příček, větší časovou úsporu díky zjednodušení montážních kroků nebo více pohodlí při montáži do dutých příček díky kvalitním patentovaným příchytkám.

Společně s mottem "Inovace z inspirace" Hager představuje svoji zcela novou rozvodnici golf. Skříň byla vytvořena v úzké spolupráci s odborníky z elektrobranže tak, aby optimálně splňovala požadavky praxe pro snadnou, kvalitní a čistou montáž. Nový golf je k dodání ve dvou provedeních: pro nástěnnou i zapuštěnou montáž. Verze pro zapuštěnou montáž splňuje požadavky testu žhavou smyčkou 850°C a proto je vhodná pro montáž do dutých příček. Bezproblémovou montáž do dutých příček umožňují patentované rychloupínací příchytky se šrouby, které při montáži nevypadnou a které jsou součástí příslušenství.

Všechny varianty rozvodnice Golf je možné použít v bytové výstavbě pro přístroje do 63A. Rozvaděč třídy izolace II v bílé barvě lze montovat jak s dveřmi, tak bez nich. Ochrana závisí na způsobu instalace IP40, případně IP30. Dveře lze montovat vpravo i vlevo, přičemž velmi robustní panty jsou garancí vysoké stability.

Pro firmu Hager je samozřejmostí, že všechna provedení odpovídají směrnicím RoHS a WEEE a jsou v souladu s normou ČSN EN 60439-3.

Pozoruhodná je velká šíře nové produktové řady: obě varianty jak pro zapuštěnou tak i nástěnnou montáž jsou vždy k dispozici v jedenácti různých velikostech skříní od 4 do 72 modulů. Za zdůraznění stojí především jednořadý rozvaděč s 22 moduly, který při montáži nad vchodové dveře nabízí více prostoru pro modulové přístroje než srovnatelné výrobky.

Vyznačuje se mnoha výhodami při montáži
Při vývoji výrobku kladl Hager důraz především na snadnou a rychlou montáž. Na okraji skříně pro zapuštěnou montáž jsou vyfrézované otvory, které umožňují tužkou na zdi přesně označit výřez pro rozvodnici.

Kabely a vodiče je možné přehledně upevnit a zafixovat ve skříni pomocí integrovaných míst, za které se kabely upevňují příchytkami z příslušenství nebo běžnými fixačními pásky.

K tomu ještě nový GOLF nabízí mnohem více prostoru pro kabeláž – a to jak mezi přístroji a PE/N svorkovnicí tak i za DIN lištou.

Tyto DIN lišty jsou předvrtány pro montáž do skříně vedle krajních modulů.

Tak je upevnění zpřístupněno i tehdy, když jsou moduly namontovány mimo rozvaděč. Rovněž praktické upevnění svorkovnice PE/N do držáku umožňuje rychlou montáž bez časově náročného šroubování.

Bezproblémově je řešeno také zavedení kabelů: elektrotechnikům usnadňuje práci vyjmutelná příruba a na spodní straně skříně předznačené otvory k vylomení. Mezi další přednosti nové golf-generace patří následující inovace: kryt a dvířka se upevňují šroubem s pootočením o 90°.

Transparentní popisovací štítky dodávají výrobku profesionální vzhled a dvířka lze chránit před neoprávněným otevřením klíčkem z příslušenství. Navíc na každé skříni jsou montážní přednosti ilustrovány tak, aby je každý elektrotechnik mohl využít.



Kromě výše zmíněných výhod všech nových golf-rozvaděčů varianta pro nástěnnou montáž navíc nabízí tato zlepšení. Rozvodnice pro nástěnnou montáž se upevní na zeď nejprve pomocí centrálně umístěného šroubu. Poté může elektrikář srovnat rozvaděč pomocí vodováhy a nakonec zafixovat pomocí čtyř dalších šroubů. Pro zajištění ochrany se otvory pro upevnění zakryjí uzávěry z umělé hmoty. Velice praktické je použití distančních držáků při montáži více skříní. Je možné skříně srovnat svisle a vodorovně jako celek.

Přesvědčivý design
Nová Golf-generace nepřesvědčuje jen po technické stránce, ale líbí se také vizuálně. Povrch dvířek, které jsou k dodání buď v bílé barvě nebo průhledné, je v elegantním designu.

Pro zapuštěnou montáž nabízí Hager samolepící dekorační proužky v deseti různých barvách a vzorech, aby bylo možno vytvořit harmonický soulad k nejrůznějším úpravám a vzhledu stěn.

Videoukázku sledujte zde ...

Více informací si můžete pohodlně objednat níže přiloženým formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933