Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přednáška o řadě výkonových jističů NZM vhodné pro systémy distribuce energie, od malých rozvaděčů po velké energetické rozvody. Univerzální použití zvyšuje možnosti návrhů, usnadňuje instalaci a zjednodušuje údržbu. Díky konektivitě a funkcím ...
  • Mezinárodní strojírenský veletrh 2024 se uskuteční 8.–11. října v Brně. Největší středoevropská přehlídka průmyslových technologií přiláká více než 12% firem navíc oproti loňsku, včetně vystavovatelů z 21 zemí. V pavilonu P se představí nové ...

EGYPT: Buď je český kutil slavný nebo není jedinečný!


Document Actions
EGYPT: Buď je český kutil slavný nebo není jedinečný!
Zlaté české ručičky je holý nesmysl. Zlaté ručičky jsou synonymem pro bastlíře, kteří zbastlí z ničeho, cokoliv. A o tom, že baslíři jsou po celém světě nás přesvědčí i tento krátký pohled do Egypta ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.05.2007
reklama

Kdo si nevzpomíná na zatmění slunce! Tato událost byla atrakcí i v Egyptě. Jeden rychlý organizátor vybral finance a uspořádal malý pouštní zájezd.

Celá akce byla za účasti astrofyziků, kteří během celé události chrlili informace o sluneční soustavě. A jak už to bývá organizátor byl hvězdopravec ale jinak o bezpečnosti elektrických rozvodů nic nevěděl.

Elektřina byla nezbytná, bylo potřeba napájet mnoho laptopů, prodejnu, jídelnu a velké množství telefonů. Jak jsme se dozvěděli vše bylo v ceně tohoto malého zájezdu.

Domluvit se anglicky nebyl problém s vědci. Ti ovšem s těmito rozvody neměli nic společného. Pořadatel astrofyzik si však po položené otázce na bezpečnost účastníku najednou nemohl na správná anglická slovíčka rozpomenout.

Nemyslíte, že tento pořadatel tyto rozvody obkoukal od našich kutilů? Možná si chtěl pořadatel zajisti 100% zatmění! Protože po takovém zásahu, byť nízkým napětím obvykle k zatmnění také dochází!


Tomáš Dudek

Fotografie ve větším provedení naleznete zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933