Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Vítězné týmy BSEC 2022, soutěže studentů VUT Brno (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.03.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Vítězné týmy BSEC 2022, soutěže studentů VUT Brno


Vítězné týmy BSEC 2022, soutěže studentů VUT Brno
Na VUT Brno proběhla největší technická soutěž BSEC. Šlo o soutěž pro studenty VUT pořádanou brněnskou pobočku studentské organizace BEST. Soutěž pro studenty celého VUT spočívá v tom, že se studenti mohou zapojit do 3 různých kategorií. Soutěžící se mohli hlásit ze všech fakult VUT. Nejblíže byli strojaři, programátoři a studenti elektro oborů. Jaká byla výhra? Co je to BSEC? V jakých soutěžních kategoriích se zápolilo? Které týmy nakonec zvítězily? Doprovodný program soutěže a další podrobnosti sledujte zde!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.03.2022



Na Fakultu elektrotechniky a komunikačních technologií jsme se vydali s kamerou a mikrofonem. Podrobnosti objasnila Dominika Dvořáková ...



Co je to BSEC?
(Brno Student Engineering Competition) soutěž pro studenty Vysokého učení technického v Brně organizovaná brněnskou pobočkou studentské organizace BEST (Board of European Students of Technology) navazující na mezinárodní soutěž EBEC, která má v Brně dlouholetou tradici. V každé z pěti kategorií soutěží až čtyřčlenné týmy, soutěže se tedy zúčastní až 120 studentů.


Pro větší náhled kliknout!

Soutěžní kategorie
  • Build it
    Navrhni. Sestav. Prezentuj!
    Soutěžící řešili zadaný problém formou sestrojení funkčního modelu zařízení v daném časovém limitu z poskytnutého materiálu a užitím nářadí, které měli k dispozici. Výstupem byla prezentace sestrojeného zařízení, jeho klíčových principů a postupu při řešení úkolu odborné porotě.
  • Plan it
    Analyzuj. Vymýšlej. Prezentuj!
    Tato kategorie byla zaměřena především na získávání a vyhodnocování informací z dostupných zdrojů. Výstupem bylo kreativní řešení problému, které soutěžící prezentovali odborné porotě.
  • Code it
    Navrhni. Naprogramuj. Prezentuj!
    Soutěžící měli možnost ověřit si své programátorské schopnosti a kreativní myšlení na daném problému z praxe. Výstupem bylo odprezentování jejich řešení, jeho klíčových principů a postupu při řešení úkolu odborné porotě.


Pro větší náhled kliknout!

Vítězné týmy

  • Na soutěžním kole na FSI v kategorii Plan it se umístily týmy:
    1. Inženýrské naděje
    2. Experti od Vlka
    3. EMOteam.

  • V kategorii Build it to byly:
    1. TU Šalingrad
    2. Ferrari
    3. Bagristi


Pro větší náhled kliknout!


  • Na soutěžním kole na FEKT v kategorii Plan it se umístily týmy:
    Klárka Štefková
    Kluci z Moravy
    SOVY
  • V kategorii Build it:
    Holubník
    deFEKTi
    Resilientos
  • A v kategorii Code it:
    Micro budget
    Popocatépetl
    Snižte svá očekávání 


Pro větší náhled kliknout!

Doprovodný program soutěže
  • Networking Night
    proběhl v předvečer každého kola tj. pro FSI, pro FEKT a studenty IT. Cílem bylo studentům představit firmu uvolněnějším způsobem, vypíchnout zajímavosti, jak se tam zaměstnancům pracuje. Byla tp příležitost představit atmosféru ve firmě než její konkrétní produkty.
  • Speed dating
    Speed dating probhl oba soutěžní dny před vyhlášením výsledků ve večerních hodinách. Z každé firmy se zástupci snažili zaujmout skupinky studentů. Oproti Networking Night byl Speed dating směřován už na konkrétní náplň práce ve firmě, příležitosti a kariéru, kterou jim nabízí.

Pro větší náhled kliknout!


Kompletní informace o soutěži najdete na https://best.vutbr.cz/bsec nebo https://facebook.com/bsecbrno





TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.