Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V Praze proběhlo první jednání Elektrotechnického grémia (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V Praze proběhlo první jednání Elektrotechnického grémia


V Praze proběhlo první jednání Elektrotechnického grémia
V úterý 20. ledna 2015 proběhlo v Praze v hotelu Chateau St. Havel první ustavující jednání Elektrotechnického grémia. Zakládajícími členy grémia jsou Elektrotechnický svaz český, Elektrotechnický cech plzeňského regionu, Elektrotechnický cech Havlíčkův Brod, Unie soudních znalců a L.P.Elektro. V rámci prvního jednání dohodli zakládající členové základní principy spolupráce a stanovili úvodní tři body zájmu grémia. Další jednání se uskuteční v květnu.
Autorský článek, ze dne: 25.02.2015



Elektrotechnické grémium (EG) vzniklo na základě prosincové výzvy Elektrotechnického svazu českého s cílem navázat na tradici elektrotechnické sekce HK ČR a prohloubit spolupráci mezi jednotlivými spolky v oboru. Na prvním ustavujícím jednání se v úterý 20. ledna sešli zakládající členové z řad elektrotechnických cechů jako host zástupce prezidia Hospodářské komory České republiky.

V rámci prvního jednání dohodli zakládající členové základní principy spolupráce, mezi něž patří:



Na prvním ustavujícím jednání byly stanoveny úvodní tři body zájmu Elektrotechnického grémia:

Statut Elektrotechnického grémia bude zveřejněn v nejbližší době, aby i další elektrotechnické spolky, subjekty a významné osobnosti měly možnost zvážit své členství.

Zakládající členové se shodli, že příští jednání EG se uskuteční 19. května 2015 v Praze, pořádajícím spolkem bude Elektrotechnický svaz český. O pořádání přespříštího jednání EG koncem roku 2015 projevil zájem Elektrotechnický cech plzeňského regionu a je tak tedy velmi pravděpodobné, že na sklonku roku 2015 zavítá EG do hlavního evropského města kultury – Plzně.

Autor: Mgr. Radek Roušar, vedoucí ustavujícího jednání EG, prezident ESČ
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ESČ Elektrotechnický Svaz Český - Zelený pruh 1294/52, Praha 4 - 244 464 649 - esc@elektrosvaz.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.