Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: R4M: Proč budou i po digitalizaci stále existovat obchodníci (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.10.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

R4M: Proč budou i po digitalizaci stále existovat obchodníci


R4M: Proč budou i po digitalizaci stále existovat obchodníci
Pro každého, kdo se chce prosadit ať již svým názorem, produktem nebo službou, platí určité obchodní zásady. Ano, píšu "obchodní". S příchodem nových digitálních způsobů se často v rámci propagace nového stylu zapomíná, někdy záměrně zamlžuje skutečnost, že princip obchodu stále zůstává stejný. Pokud jste dobrým odborníkem a chcete být i zdatný obchodník, učte se od těch, kteří to opravdu umí. V této epizodě Pavel Fara popisuje, proč jen tak robot obchodníka nenahradí ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.10.2019




Co je v uvedeném videoklipu sděleno?
Na různých fórech, seminářích, školeních se lze dozvědět, že internet rozdíl v obchodování mezi firmami a se spotřebitelským světem smazal. Zde je jeden z případů, kdy se na hlavní rozdíly mezi oběma obchodními světy zapomíná.

Pavel Fara ve videoklipu popisuje dnešní pokusy o zjednodušení obchodní komunikace. Ať již jde o pohodlnost nebo neznalost, vyskytují se názory, že s příchodem digitálního marketingu rozdíl mezi B2B a B2C světem již zmizel. A tak na trhu lze potkat často neuvěřitelné parodie na obchodníky. Dobrý obchodník, prodavač, to nejsou dobře naučené fráze. To je především spontánní jednání při dodržování obchodních principů.

Z toho, co Pavel Fara vyřkl, lze dovodit krátkou poučku. Pokud ve firmě zaměstnáváte na obchodní pozici stále ještě člověka, pak ať se chová skutečně jako člověk a ne jako automat. Protože jinak by byl skutečný automat levnější variantou.



Pokud mohu poradit, učte se správné zásady obchodu. Ne všechno, co lze pozorovat, je vždy správnou cestou k vašemu cíli. V příští epizodě Pavel Fara odpoví na otázku Kdy digitalizace odstraní posledního obchodníka?

Více dílů o obchodování lze sledovat zde!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.