Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Pro myšlenky do lesa! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.04.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Pro myšlenky do lesa!


Pro myšlenky do lesa!
Nedejte na první pohled! Zdání často klame. Krátká story o setkání z jedním z předních odborníků na elektronickou komunikaci. Krátlé zastavení na jeho chalupě odhalilo jeho tajemsví čerpání energie. Tak kdo to asi je ten, kdo mi uvařil kávu na peci?
Igor Nováček, ze dne: 23.04.2010

Lidské rozmary jsou opravdu různobarevné.
Přijíždím do velmi zastrčené vesnice na chalupu jednoho vyznavače moderních komunikací. Expert, kterého mnozí dobře známe a považujeme jej za synonymum k elektronické komunikaci. Vstoupil jsem do předzahrádky a spatřil ho kouřícího doutník na verandě. Zapnul jsem "další oči" abych objevil nějakou úchylku šíleného příznivce datových protokolů.

Chalupa byla prastará s dřevěnou podlahou a velkou pecí. Žádný televizor, žádná trouba, ba ani rádio. Na pozemku bylo více stavení. Uprostřed dvora stál kůň, kolem něj se honily slepice. Kávu jsem dostal "turka" zalitého uvařenou vodou na peci. Všechny tyto indicie od počátku nekorespondovaly s původní představou o člověku, který přednáší s úžasným nadšením stovkám lidí o tom jak svůj život elektronicky propojit se vším co se dá elektricky ovládat.

Když jsme zkonzultovali všechny životně důležité drby, zvědavost mi nedala, abych se nezeptal na "něco" elektrického. Usmál se a po chvíli bloudění jsem se ocitl v hlavní rozvodně stavení.

Poté prozradil tajemství své duševní produktivity. Toto prostředí je přesnou negací toho, o čím se profesně zabývá. Kdysi totiž zjistil, že pokud si dopřeje o víkendech přírodního života, o to víc se raději vrací mezi své polovodiče. Všechny své přednášky připravuje právě zde stejně tak jako jeho články a knihy.

O kom sem asi psal?

Pokud máte tip, napište jej níže ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.