Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Pro myšlenky do lesa!


Document Actions
Pro myšlenky do lesa!
Nedejte na první pohled! Zdání často klame. Krátká story o setkání z jedním z předních odborníků na elektronickou komunikaci. Krátlé zastavení na jeho chalupě odhalilo jeho tajemsví čerpání energie. Tak kdo to asi je ten, kdo mi uvařil kávu na peci?
Igor Nováček, ze dne: 23.04.2010
reklama

Lidské rozmary jsou opravdu různobarevné.
Přijíždím do velmi zastrčené vesnice na chalupu jednoho vyznavače moderních komunikací. Expert, kterého mnozí dobře známe a považujeme jej za synonymum k elektronické komunikaci. Vstoupil jsem do předzahrádky a spatřil ho kouřícího doutník na verandě. Zapnul jsem "další oči" abych objevil nějakou úchylku šíleného příznivce datových protokolů.

Chalupa byla prastará s dřevěnou podlahou a velkou pecí. Žádný televizor, žádná trouba, ba ani rádio. Na pozemku bylo více stavení. Uprostřed dvora stál kůň, kolem něj se honily slepice. Kávu jsem dostal "turka" zalitého uvařenou vodou na peci. Všechny tyto indicie od počátku nekorespondovaly s původní představou o člověku, který přednáší s úžasným nadšením stovkám lidí o tom jak svůj život elektronicky propojit se vším co se dá elektricky ovládat.

Když jsme zkonzultovali všechny životně důležité drby, zvědavost mi nedala, abych se nezeptal na "něco" elektrického. Usmál se a po chvíli bloudění jsem se ocitl v hlavní rozvodně stavení.

Poté prozradil tajemství své duševní produktivity. Toto prostředí je přesnou negací toho, o čím se profesně zabývá. Kdysi totiž zjistil, že pokud si dopřeje o víkendech přírodního života, o to víc se raději vrací mezi své polovodiče. Všechny své přednášky připravuje právě zde stejně tak jako jeho články a knihy.

O kom sem asi psal?

Pokud máte tip, napište jej níže ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pravděpodobně nejobsáhlejší katalog možností jak uložit vedení do podlahy. Letošní produkce sloučené značky OBO Bettermann a Ackermann se jeví jako nejkompletnější nabídka kterou můžeme na našem trhu potkat ...
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933