Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nová konstrukce distribučních bloků PTFIX (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.04.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nová konstrukce distribučních bloků PTFIX


Nová konstrukce distribučních bloků PTFIX
Pro ty, kteří neví co je to přesně distribuční blok, je v této reportáži vysvětlen rozdíl distribučního bloku a ekvipotenciální přípojnice, která je funkci PTFIX velice podobná. Kde se PTFIX nejvíce uplatní? Je to spíš oblast domovních nebo průmyslových instalací? Kolik typů PTFIXů se vyrábí? A co samotná montáž, jaké jsou možnosti? U montáže je to na vás, je to variabilní a flexibilní produkt, kdy jste vy schopní rozhodnout, zda to budete montovat na panel, malou ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.04.2019


Jsme na skok ve PHOENIX CONTACT, kde jsme se dozvěděli novinku. Upgradovali konstrukčně PTFIX, což je distribuční blok. Podrobnosti mi prozradil Přemysl Brož.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Přemysl Brož, PHOENIX CONTACT
PTFIX bych popsal naprosto jednoduše, je to distribuční blok, který slouží k distribuci potenciálu, jak už máte rozvedení plusů, mínusů od zdrojů, případně země, to už záleží na vás, co potřebujete rozvádět.

My už známe pojem ekvipotenciální přípojnice, jaký je rozdíl mezi přípojnicí a PTFIXem?
Přemysl Brož, PHOENIX CONTACT
Je to ekvipotenciální svorkovnice, s tím rozdílem, že v moderním provedení má krytí, je v plastu a má v sobě push-in technologii. Pokud porovnáme přímo ekvipotenciální svorkovnici, ona má připojení více průřezů. U této technologie je to prakticky také, s tím, že je to do 1,5 2,5 nebo do 4. Je trošku nižší a máte to v jednom bloku.

Co se týká místa použití. Je typické místo?
Přemysl Brož, PHOENIX CONTACT
Typické místo v podstatě neexistuje, protože tento produkt můžete použít kdekoliv. Ať se jedná o domovní instalace, rozvaděče, výrobce strojů, automobilový průmysl, prakticky kde vás napadne a potřebujete rozvádět potenciál napájení, můžete to použít.

Kolik typů se vyrábí? Co najdeme v katalogu, je jich hodně?
Přemysl Brož, PHOENIX CONTACT
Typů je relativně dost, jsou buď základní tzn., bez vstupu nebo se vstupem, to je základní dělení. Pak máme 11 barevných variant a další variantou je, že máte dvou pólové, 6, 12, 18 nebo varianty plus 1 vstup, který je až do 10mm2. 

Měli bychom si všimnout něčeho u montáže?
Přemysl Brož, PHOENIX CONTACT
U montáže je to zase na vás, je to variabilní a flexibilní produkt, kdy jste vy schopní rozhodnout, zda to budete montovat na panel, malou DIN lištu, velkou DIN lištu, případně můžete volit směr, pokud o bude kolmo nebo vodorovně s DIN lištou, ale to volíte až mi samotné montáži.

Otázka, kde to koupím?

Přemysl Brož, PHOENIX CONTACT
U našich partnerů, v lepších velkoobchodech, nebo přímo u nás.


Více o PTFIX v tomto článku!



Pokud pracujete v oboru
a zajímá vás tato distribuční vzorkovnice,
máte možnost si zažádat u PHOENIX CONTACTu o

vzorek k testování!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o. - Dornych 47, Brno - 542 213 401 - obchod@phoenixcontact.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.