Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: MOSER na brněnském Náměstí Svobody v provozu! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.02.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

MOSER na brněnském Náměstí Svobody v provozu!


MOSER na brněnském Náměstí Svobody v provozu!
MOSER Systemelektrik na brněnském Náměstí Svobody v provozu už od roku 2007! Běžný chodec, byť znalý této problematiky nepovšimne instalace energetických sloupku na novém brněnském náměstí Svobody ale ty jsou funkční, praktické k použití a dobře ukryte v zemi.
Jiří Macháček, ze dne: 8.02.2007



Víte o technologii, která se instalovala na poslední generální opravě Náměstí Svobody v Brně? Rekonstrukce probíhal v letech 200-2006 a stála 180 miliónu. Občané Brna se shodují, především v chybějící zeleni a místech odpočinku. Ovšem technologicky je náměstí dotaženo do posledních detailů. Myslelo se i na přívody elektrické energie pro náhodné stánkaře. O energetických sloupcích MOSER jsme již na tomto portále v minulosti již informovali. Jejím výrobcem je německá firma Moser Systemelectric.

Jedná se o malou rodinnou firmu, která se vývojem a výrobou zabývá již několik desetiletí. Příznačné pro tohoto dodavatele je německá důkladnost a cena. Ovšem také i kvalita a servis spojený s dodávkami a následnou údržbou.


Protože použití těchto zařízení se počítá i uvažuje na desítky roků, nelze brát v potaz pouze pořizovací cenu. Tento ohled však nebere v potaz nikdo jiný, než provozovatel (možná i investor v jedné osobě). Proto se také toto zboží neobjevuje na velkoobchodních pultech jako běžný instalační materiál.

Také k výběru těchto zařízení pohlíží zcela jinak, než například na nákup běžného elektroinstalačního materiálu. O cenu jde samozřejmě také, však rozhodující je životnost, záruka a servis.

Pokud někoho nenapadá praktické využití, pak věřte, že možností využití je mnoho. Pokud vás zajímají bližší detaily, pak koukněte na tuto rozsáhlou fotogalerii zde!

Brněnské náměstí za posledních patnáct roků změnilo svou tvář již několikrát. Tentotkrát rekonstrukce trvala opravdu dlouho. Kromě nových budov a tváže náměstí si musíme také dávat pozor na tramvaje. Ty se opět vrátily a opět dodávají centru města atmosféru. A ty zásuvky v zemi ... nic levného ale stále slouží!


TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.