Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

MOSER na brněnském Náměstí Svobody v provozu!


Document Actions
MOSER na brněnském Náměstí Svobody v provozu!
MOSER Systemelektrik na brněnském Náměstí Svobody v provozu už od roku 2007! Běžný chodec, byť znalý této problematiky nepovšimne instalace energetických sloupku na novém brněnském náměstí Svobody ale ty jsou funkční, praktické k použití a dobře ukryte v zemi.
Jiří Macháček, ze dne: 8.02.2007
reklama


Víte o technologii, která se instalovala na poslední generální opravě Náměstí Svobody v Brně? Rekonstrukce probíhal v letech 200-2006 a stála 180 miliónu. Občané Brna se shodují, především v chybějící zeleni a místech odpočinku. Ovšem technologicky je náměstí dotaženo do posledních detailů. Myslelo se i na přívody elektrické energie pro náhodné stánkaře. O energetických sloupcích MOSER jsme již na tomto portále v minulosti již informovali. Jejím výrobcem je německá firma Moser Systemelectric.

Jedná se o malou rodinnou firmu, která se vývojem a výrobou zabývá již několik desetiletí. Příznačné pro tohoto dodavatele je německá důkladnost a cena. Ovšem také i kvalita a servis spojený s dodávkami a následnou údržbou.


Protože použití těchto zařízení se počítá i uvažuje na desítky roků, nelze brát v potaz pouze pořizovací cenu. Tento ohled však nebere v potaz nikdo jiný, než provozovatel (možná i investor v jedné osobě). Proto se také toto zboží neobjevuje na velkoobchodních pultech jako běžný instalační materiál.

Také k výběru těchto zařízení pohlíží zcela jinak, než například na nákup běžného elektroinstalačního materiálu. O cenu jde samozřejmě také, však rozhodující je životnost, záruka a servis.

Pokud někoho nenapadá praktické využití, pak věřte, že možností využití je mnoho. Pokud vás zajímají bližší detaily, pak koukněte na tuto rozsáhlou fotogalerii zde!

Brněnské náměstí za posledních patnáct roků změnilo svou tvář již několikrát. Tentotkrát rekonstrukce trvala opravdu dlouho. Kromě nových budov a tváže náměstí si musíme také dávat pozor na tramvaje. Ty se opět vrátily a opět dodávají centru města atmosféru. A ty zásuvky v zemi ... nic levného ale stále slouží!


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Hledáte odolná svítidla pro žárovky nebo úsporné zdroje? Používáte na stavbách často pohyblivé prodlužovací přívody? Pak by vás mohla zajímat PUR, prakticky nezničitelná trojzásuvka!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933