Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LAPP: Tisková konference Obnovitelné zdroje energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.09.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LAPP: Tisková konference Obnovitelné zdroje energie


LAPP: Tisková konference Obnovitelné zdroje energie
Společnost Lapp Group pořádá každoročně tiskovou konferenci. Letošním tématem se staly obnovitelné zdroje energie, do jejichž technických řešení se společnost Lapp zapojuje svými výrobky. Více informací zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 14.09.2009


Ve dnech 2. - 3. července 2009 proběhla v německém Swarzenfeldu tradiční tisková konference, kterou pořádá mateřská společnost U.I.Lapp každým rokem.

Přednášky členů vedení, odborníků společnosti Lapp a externích odborníků se vztahovaly především k tématu obnovitelných energií celkově, s důrazem na solární energii, energii z větrných elektráren a bioplynu ve vztahu ke speciálním produktům a konkrétním úspěchům v této oblasti skupiny Lapp.

Všechny hosty uvítal člen rodiny Lapp – Siegbert Lapp, který zodpovídá za technický rozvoj a výrobu skupiny. Krátce po té předal slovo Dr. Ludgerovi Eltropovi z Ústavu pro energetické hospodářství a racionální využívání energií Univerzity Stuttgart, který všem přiblížil aktuální situaci a vývoj oboru obnovitelné energie, nejenom v Německu, ale i celosvětově.


Siegbert Lapp

Pozvání přijali a velmi zajímavou přednáškou se představili Alfons Nirrengarten a Josef Bleyer z oddělení elektra společnosti Schmack Biogas AG, ve které se nachází největší zařízení na výrobu bioplynu v Evropě. Aby nezůstalo pouze u teorie, vydali se všichni účastníci k návštěvě tohoto výrobního závodu, kde mohli vidět nejenom zapojení produktů Lapp v praxi, ale především shlédnout netradiční výrobu energie formou bioplynu.

Následující den opět zahájil Siegbert Lapp, tentokrát na téma výzkum a vývoj v LAPP GROUP, plánech pro vývoj v této oblasti a představení největších posledních úspěchů v podobě RFID technologie, či spolupráce s firmou Mercedes. Následující prezentace expertů z Lapp Group pak představili konkrétní produkty a jejich výhody pro fotovoltaiku a větrné elektrárny. Celou konferenci uzavřel Armin Hess, jednatel U.I.Lapp, celosvětovými úspěšnými příklady použití produktů společnosti Lapp v praxi.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o. - Bartošova 315, Otrokovice - 573 501 011 - info@lappgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.