Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KNIHA: Montáž, připojování, kontroly a revize elektrických spotřebičů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.07.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KNIHA: Montáž, připojování, kontroly a revize elektrických spotřebičů


KNIHA: Montáž, připojování, kontroly a revize elektrických spotřebičů
Tato kniha našeho populárního elektrotechnika Michala Kříže vyšla v druhém aktualizovaném vydání. V dnešní spleti přívodů nesčetných spotřebičů, které bezpochyby zcela určitě potřebujeme k životu, se vytrácí přehled ....
Jiří Macháček, ze dne: 30.07.2007

Tato publikace je spíše určena pro neelektrikáře. Tedy spotřebitele. Hned zkraje se dozvíte například co je to elektrický spotřebič, co vše musíte s takovým spotřebičem v obchodě dostat, nebo třeba jaké jsou základní údaje na spotřebiči.

Knihu lze tedy současně považovat za jakési opakování z elektrotechnických vědomostí, které automaticky chápeme za vlastní, leč ne vždy je opravdu známe.


Pokud se pozastavujete nad tím, proč jsem uvedl, že je tato kniha určena pro laiky, pak proto, že se právě tato skupina stále dožaduje těchto vědomostí. Ovšem na druhou stranu si opravdu nedovedu představit, že si tuto knihu opravdový spotřebitel koupí a nastuduje. Alespoň v případě kadeřnic mám zcela jasnou představu.

Řekněme, že tato kniha padne do oka všem těn, kteří chtějí mít jasno pro svá následná rozhodování. Podívejme se na několik náhledů ...

   

Nelze ani říci, že je kniha vhodná pro kutily. Protože po přečtení a správném pochopení se z takového kutila stává polo odborník. Ovšem nědělejme si plané naděje nebo naopak obavy z toho, že by elektrikáři přišli o svůj džob.

Závěr:
Knihu musím doporučit. Hned teď usedám do hlubokého křesla a doháním zapomenuté vědomosti. Pozdravuji autora a děkuji.


Knihu lze zakoupit zde!



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.