Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KNIHA: Montáž, připojování, kontroly a revize elektrických spotřebičů


Document Actions
KNIHA: Montáž, připojování, kontroly a revize elektrických spotřebičů
Tato kniha našeho populárního elektrotechnika Michala Kříže vyšla v druhém aktualizovaném vydání. V dnešní spleti přívodů nesčetných spotřebičů, které bezpochyby zcela určitě potřebujeme k životu, se vytrácí přehled ....
Jiří Macháček, ze dne: 30.07.2007
reklama

Tato publikace je spíše určena pro neelektrikáře. Tedy spotřebitele. Hned zkraje se dozvíte například co je to elektrický spotřebič, co vše musíte s takovým spotřebičem v obchodě dostat, nebo třeba jaké jsou základní údaje na spotřebiči.

Knihu lze tedy současně považovat za jakési opakování z elektrotechnických vědomostí, které automaticky chápeme za vlastní, leč ne vždy je opravdu známe.


Pokud se pozastavujete nad tím, proč jsem uvedl, že je tato kniha určena pro laiky, pak proto, že se právě tato skupina stále dožaduje těchto vědomostí. Ovšem na druhou stranu si opravdu nedovedu představit, že si tuto knihu opravdový spotřebitel koupí a nastuduje. Alespoň v případě kadeřnic mám zcela jasnou představu.

Řekněme, že tato kniha padne do oka všem těn, kteří chtějí mít jasno pro svá následná rozhodování. Podívejme se na několik náhledů ...

   

Nelze ani říci, že je kniha vhodná pro kutily. Protože po přečtení a správném pochopení se z takového kutila stává polo odborník. Ovšem nědělejme si plané naděje nebo naopak obavy z toho, že by elektrikáři přišli o svůj džob.

Závěr:
Knihu musím doporučit. Hned teď usedám do hlubokého křesla a doháním zapomenuté vědomosti. Pozdravuji autora a děkuji.


Knihu lze zakoupit zde!



 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933