Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KURIOZITA: Když se administrativa protáhne, můžete mít v kuchyni možná i veřejný vn rozvod (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.01.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KURIOZITA: Když se administrativa protáhne, můžete mít v kuchyni možná i veřejný vn rozvod


KURIOZITA: Když se administrativa protáhne, můžete mít v kuchyni možná i veřejný vn rozvod
Pokud budete v časové tísni, ještě rádi povedete vedení svým domem. Zdá se vám to málo pravděpodobné? Inu administrativa vyžaduje své. Kdo má v takovém případě blíž ke svému záměru? Energetika? Aby dodržela technické parametry a firemní zásady? Nebo koncový zákazník, kterému jde o vzhled exteriéru? Pokud jste zažili podobný případ, dejte vědět ostatním, jak jste jej vyřešili.
Miroslav Minařík, ze dne: 29.01.2015



Mezi obory stále existuje jakási rivalita. Alespoň v našem oboru jsou v hledáčku zedníci. Při pohledu na uvedené fotografie Karla Smékala z Uherčic jsou však v tom tito řemeslníci opravdu nevinně. Jak je tedy možné vedení procházející skrz střechu?


Pro větší náhled kliknout!

Ve Velkých Pavlovicích na jižní Moravě vyrostl tento pěkný rodinný dům. Celkem logicky odvodíme, že původní dům byl menší a nad ním procházelo volně vedení - v tomto případě vedení E.ONu. Co v takovém případě dělat? Zavolat na call centrum a požádat o překládku? Napsat písemnou žádost? Čekat se stavbou na poslední razítka? To by mohlo být asi hodně drahé u jiných dodavatelů. Potom tedy nezbývá nic jiného než improvizace.


Pro větší náhled kliknout!

Bohužel prozatím přesné podrobnosti neznáme, ale tipnul bych si, že dodavatel energie nabídne řešení prodloužením vedení a upevněním na cca dva střešníky.

Pohledem investora si to na druhou stranu dovedu živě představit jako opravdovou hrůzu! Asi bych tam nechtěl vedení žádné. Co ale dělat? Pokud se E.ON rozhodne držet striktně nějakých pravidel patrně nikdo nic nenadělá.

Podobných procházejících vedení stavbou jsme již viděli více a do sbírky chybí snad jen vedení vysokého napětí.

Co myslíte?
Měl by někdo odvahu prohnat veřejnou vn linku
třeba kuchyňským prostorem?

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.