Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

KURIOZITA: Když se administrativa protáhne, můžete mít v kuchyni možná i veřejný vn rozvod


Document Actions
KURIOZITA: Když se administrativa protáhne, můžete mít v kuchyni možná i veřejný vn rozvod
Pokud budete v časové tísni, ještě rádi povedete vedení svým domem. Zdá se vám to málo pravděpodobné? Inu administrativa vyžaduje své. Kdo má v takovém případě blíž ke svému záměru? Energetika? Aby dodržela technické parametry a firemní zásady? Nebo koncový zákazník, kterému jde o vzhled exteriéru? Pokud jste zažili podobný případ, dejte vědět ostatním, jak jste jej vyřešili.
Miroslav Minařík, ze dne: 29.01.2015
reklama


Mezi obory stále existuje jakási rivalita. Alespoň v našem oboru jsou v hledáčku zedníci. Při pohledu na uvedené fotografie Karla Smékala z Uherčic jsou však v tom tito řemeslníci opravdu nevinně. Jak je tedy možné vedení procházející skrz střechu?


Pro větší náhled kliknout!

Ve Velkých Pavlovicích na jižní Moravě vyrostl tento pěkný rodinný dům. Celkem logicky odvodíme, že původní dům byl menší a nad ním procházelo volně vedení - v tomto případě vedení E.ONu. Co v takovém případě dělat? Zavolat na call centrum a požádat o překládku? Napsat písemnou žádost? Čekat se stavbou na poslední razítka? To by mohlo být asi hodně drahé u jiných dodavatelů. Potom tedy nezbývá nic jiného než improvizace.


Bohužel prozatím přesné podrobnosti neznáme, ale tipnul bych si, že dodavatel energie nabídne řešení prodloužením vedení a upevněním na cca dva střešníky.

Pohledem investora si to na druhou stranu dovedu živě představit jako opravdovou hrůzu! Asi bych tam nechtěl vedení žádné. Co ale dělat? Pokud se E.ON rozhodne držet striktně nějakých pravidel patrně nikdo nic nenadělá.

Podobných procházejících vedení stavbou jsme již viděli více a do sbírky chybí snad jen vedení vysokého napětí.

Co myslíte?
Měl by někdo odvahu prohnat veřejnou vn linku
třeba kuchyňským prostorem?

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 8)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933