Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kdo stojí za značkou časopisu ELEKTRO? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.04.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kdo stojí za značkou časopisu ELEKTRO?


Kdo stojí za značkou časopisu ELEKTRO?
Videospot rozhovoru s Jiřím Kohutkou, šéfredaktorem nejstaršího elektrotechnického časopisu ELEKTRO. Čím se liší tento titul? Není práce šéfredaktora stereotypní? Víte, jak vypadá archív starých vydání? Podívejte se na osm minut ve vydavatelství FCC Public ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.04.2010

Rozhovor s Jiřím Kohutkou sledujte kliknutím na tento obrázek!



Když dostaneme časopis do rukou, málokoho napadá, kolik práce může být s vydáním jediného čísla. Kromě redaktorů jsou potřebné další profese, o kterých čtenář často nic netuší. Aby se ELEKTRO připravilo, zpracovalo a vydalo, je zde připraven tým pěti pracovníků. Každý časopis by měl mít své krédo, svůj směr, svůj styl. Podle slov Jiřího Kohutky se časopis ELEKTRO snaží být nestranný, objektivní. Oslovuje široké spektrum čtenářů od pracovníků v dílnách až po docenty vysokých škol.

Jak se dostávají informace do redakce ELEKTRO? Hodně z nich přichází poštou, ale většinu musí redakce nalézt sama. Nezbytností je naslouchat svým čtenářům, výrobcům, obchodníkům a také sledovat informační směry ve vzdělávání. Pro všechna média i pro časopis ELEKTRO je velmi cenná zpětná vazba čtenářů. Šéfredaktor musí mít šestý smysl pro intuitivní rozhodnutí, co z informací použít a proč.

Historie časopisu ELEKTRO je nejdelší ze všech odborných médii na našem trhu. Sahá do roku 1911, kdy začal vycházet Elektrotechnický obzor. Po válce 1946 vznikl Elektrotechnik a nakonec v roce 1990 vzniká jako přímý následovník titul ELEKTRO ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o. - Pod vodárenskou věží 1143/4, Praha 8 - 296 583 011 - public@fccgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.