Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.09.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby


Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby
Znáte modulární systém jímacích stožárů, který nabízí rychlé a libovolně osaditelné řešení pro izolovaně instalované systémy jímacích stožárů? Projektanta osloví skutečnost, že zajišťuje maximální možný ochranný úhel. Izolovaně instalované jímací stožáry chrání elektrické a kovové střešní nástavby s přihlédnutím k vypočtené oddělovací vzdálenosti. Dostatečnou vzdálenost od všech střešních nástaveb zajišťuje izolovaný úsek z plastu zesíleného skelnými vlákny ...
Igor Nováček, ze dne: 26.09.2018




Izolovaná ochrana před blesky je řešením pro mnoho druhů staveb, kde není možné použít běžné, konvenční svody. Zpravidla tam, kde potřebujete z jakéhokoliv důvodu oddálit svod případného blesku. Důvodů je celá řada. Od skladů výbušných materiálů, přes datacentra, třeba až po budovy s hořlavým pláštěm.


Katalog OBO Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby
Pro větší náhled kliknout!


OBO v tomto technickém sešitě nabízí předem nainstalované:sady pro systémy izolovaných jímacích zařízení, což pomůže především instalační firmě s řemeslným umem při instalaci dosáhnout rychlejšího času montáže. Všemu ovšem musí předcházet seriózní projekční návrh.

Izolovaný svod isCon® Systém pro komplexní střešní nástavby OBO BETTERMANN
Pro větší náhled kliknout!


V tomto informačním materiálu naleznete příklady použití izolovaných svodů. 

  • Ochrana střešních nástaveb
    Prostřednictvím izolovaných jímacích stožárů a celé řady příchytek lze na malém prostoru ochránit budovy nebo střešní nástavby s různou strukturou.
  • Ochrana fotovoltaických zařízení
    Zastínění fotovoltaických zařízení je obecně nutné předejít. Ideální ochranu nabízejí izolované jímací stožáry o výšce až pěti metrů, umisťované přímo za moduly. Nabízejí tak maximální možný rozsah ochrany.
  • Ochrana antén
    Rádiová a satelitní zařízení, speciálně u výpočetních středisek vyžadují mimořádnou ochranu. V této souvislosti je nutné dávat pozor na to, aby nedošlo k ovlivnění a rušení vysílání a příjmu.

Ochrana antén OBO BETTERMANN Rádiová a satelitní zařízení, speciálně u výpočetních středisek, vyžadují mimořádnou ochranu.
Pro větší náhled kliknout!


  • Snadné dovybavení a kombinování se stávajícími zařízeními ochrany před bleskem
    Dodatečně instalované střešní nástavby a antény je nutné integrovat do stávajícího zařízení ochrany před bleskem. Oddělovací vzdálenosti, které nelze dodržet, se přitom rychle stávají problémem. Vedení OBO nahrazuje tuto vzdálenost až do hodnoty 0,75 metru.


Autoři technického sešitu zde uvedli také stručné příklady použití. Metoda ochranného úhlu pro střešní nástavby. Zajištění střešních nástaveb jednou jímací tyčí. Zajištění střešních nástaveb několika jímacími tyčemi. Praktická tabulka "Hloubka průniku podle třídy ochrany před bleskem dle VDE 0185-305 (IEC 62305), popis jednotlivých částí soustav s parametry a objednacími čísly".
Prohledávat nebo pouze listovat tímto katalogem můžete zde!






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový sešit Izolované ochrany před blesky OBO
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.