Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: HAGER: Spínače a systémy BERKER 2012 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.07.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

HAGER: Spínače a systémy BERKER 2012


HAGER: Spínače a systémy BERKER 2012
Konečně se dostávají vypínače a zásuvky HAGER pod vlastní obchodní mateřské zastoupení. Tolik diskutovaný vzor Palazzo, který děkuje za svůj vznik bohatému šejkovi, se dostal na běžný trh již před více léty. Díky nově vznikající konkurenci se jeho cena dostala na podstatně dostupnější, než v počátcích. Značka BERKER již letos tvořila na Light+Building polovinu expozice HAGER. Jak toho mohou faktu lze využít obchodně?
Jaroslav Borovec, ze dne: 31.07.2012



Spínače jsou prvky elektroinstalace, kterých se v podstatě denně několikrát dotýkáme. Na rozdíl od vodičů, jističů a jiných ukrytých částí jsou spínače a zásuvky viditelné. Pokud tedy volíte ovládací prvky, věnujte jim patřičnou pozornost. Měly by korespondovat s okolním vybavením. Luxusní vybavení s lowendovými spínači nepůsobí pro náhodné návštěvníky zrovna důvěryhodně.



Značku BERKER nehledejme mezi běžným skladovým zbožím ve velkoobchodech. Jde opravdu o designovou speciálku, kterou si nedovolí zase úplně běžný spotřebitel. Spotřebitelé si nejčastěji vybírají ve stavebních supermarketech. Tam ze stejného důvodu jako ve velkoobchodech podobnou úroveň nehledejme.

Kde tedy?
Veletrhy, některé specializované maloprodejny a někteří drobní dodavatelé.



Pro větší náhled kliknout!


Nejen sám tvrdím, že elektrikář není moc dobrý obchodník. Samozřejmě to neberu paušálně, ale některé případy z praxe jsou poněkud nešťastné. Ale o tom jsou jiné články a jiné pořady. Stručně, nejsem si jistý, zda elektrikář umí tento typ vypínače opravdu prodat. Z velké většiny dražší zboží uvádějí jako "etalon", který nahrazují levnější alternativou. Proto by se měl spotřebitel rozhodovat sám.



Pro větší náhled kliknout!

Co v tomto katalogu nalezneme?
V tomto případě jde o designový sešit s řadami BERKER:

Znám několik OSVČ dodavatelů elektroinstalací, kteří mají své malé showroomy, kde dokáží klientovi ukázat rozdíly v designu i technických řešeních. A právě pro tento typ elektrotechniků se hodí i BERKER. Český trh je příliš malý na tolik možností, které jsou trhem nabízeny. Ale Berker má nyní nového majitele!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o. - Pražská 238, Zdiby - 281 045 721 - info@hager.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.