Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

HAGER: Spínače a systémy BERKER 2012


Document Actions
HAGER: Spínače a systémy BERKER 2012
Konečně se dostávají vypínače a zásuvky HAGER pod vlastní obchodní mateřské zastoupení. Tolik diskutovaný vzor Palazzo, který děkuje za svůj vznik bohatému šejkovi, se dostal na běžný trh již před více léty. Díky nově vznikající konkurenci se jeho cena dostala na podstatně dostupnější, než v počátcích. Značka BERKER již letos tvořila na Light+Building polovinu expozice HAGER. Jak toho mohou faktu lze využít obchodně?
Jaroslav Borovec, ze dne: 31.07.2012


Spínače jsou prvky elektroinstalace, kterých se v podstatě denně několikrát dotýkáme. Na rozdíl od vodičů, jističů a jiných ukrytých částí jsou spínače a zásuvky viditelné. Pokud tedy volíte ovládací prvky, věnujte jim patřičnou pozornost. Měly by korespondovat s okolním vybavením. Luxusní vybavení s lowendovými spínači nepůsobí pro náhodné návštěvníky zrovna důvěryhodně.



Značku BERKER nehledejme mezi běžným skladovým zbožím ve velkoobchodech. Jde opravdu o designovou speciálku, kterou si nedovolí zase úplně běžný spotřebitel. Spotřebitelé si nejčastěji vybírají ve stavebních supermarketech. Tam ze stejného důvodu jako ve velkoobchodech podobnou úroveň nehledejme.

Kde tedy?
Veletrhy, některé specializované maloprodejny a někteří drobní dodavatelé.



Pro větší náhled kliknout!


Nejen sám tvrdím, že elektrikář není moc dobrý obchodník. Samozřejmě to neberu paušálně, ale některé případy z praxe jsou poněkud nešťastné. Ale o tom jsou jiné články a jiné pořady. Stručně, nejsem si jistý, zda elektrikář umí tento typ vypínače opravdu prodat. Z velké většiny dražší zboží uvádějí jako "etalon", který nahrazují levnější alternativou. Proto by se měl spotřebitel rozhodovat sám.



Pro větší náhled kliknout!

Co v tomto katalogu nalezneme?
V tomto případě jde o designový sešit s řadami BERKER:
  • K.5, K.1, B.7 Glas, B.3, S.1
  • Glasserie
  • Serie 1930
  • Palazzo
  • Integro
  • TS, Crystal Ball
  • TS Sensor
  • B.IQ
  • Domácí elektronika
  • Radio bus

Znám několik OSVČ dodavatelů elektroinstalací, kteří mají své malé showroomy, kde dokáží klientovi ukázat rozdíly v designu i technických řešeních. A právě pro tento typ elektrotechniků se hodí i BERKER. Český trh je příliš malý na tolik možností, které jsou trhem nabízeny. Ale Berker má nyní nového majitele!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 11)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933