Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Zázračná rozbočka Hypernovy (2.) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.03.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Zázračná rozbočka Hypernovy (2.)


polzas_19.jpg
Nákup zázračné zásuvky v Hypernově. Setkání se zájemcem o rozbočku. Ochota personálu. Příslušné doklady k výrobku. Zjištění nemožnosti rozbočku otevřít.
Miroslav Minařík, ze dne: 2.03.2004

Protože první článek o zázračné rozbočce nebyl tolik vypovídající o skutečnostech, rozhodli jsme se, že původní komentář, který byl věnován pouze letáku samotnému rozšíříme. Když jsem byl v místech, kde se nalézá Hypernova, nedalo mi to abych se nezastavil a neprozkoumal onen zázrak. S úmyslem koupit pouze toto zařízení jsem se vydal k regálu bez nákupního košíku. Uchopil jsem jeden vzorek a směřoval jsem k pokladně.

Na půli cesty mne zastaví asi čtyřicetiletý muž s dcerou a ve spěchu se mne ptá: "Jééé prosím vás, kde bych našel tyto rozbočky?"
Musím přiznat, že jsem byl překvapen, že se ptá zrovna mne. Zajímavá souhra náhod. A tak jsem se jej optal proč je takový uspěchaný, vždyť těchto rozboček je dostatek. "Znám to z letáku, a zdá se mi to velmi zajímavá cena, viděl jsem i jiné zahraniční a ty nešly pod 300 korun." Onoho člověka jsem nasměroval k hledanému místu a zamířil jsem přes pokladnu k informacím.
Zajímavé je, že průměrná cena renomovaných výrobců přepěťových ochran je cca 10x vyšší.....

Na informacích jsem si nechal potvrdit účet a vyžádal jsem si prohlášení o shodě. Protože všechny tyto dokumenty se nalézají v Praze, vyčkal jsem avízovaných deset minut. Mezitím jsem se zeptal vstřícné obsluhy, kdo vytváří náplň reklamních letáků. Dozvěděl jsem se, že v Praze, kde jsou na slogany marketingoví specialisté. Druhá otázka zněla, zda by mi mohla jako osoba na informacích sdělit, jaká je funkce a jak dalece je uvedená účinnost účinná. Nechci lhát, že bych neznal odpověď dopředu, ovšem říká se že, "za zeptání nic nedáš", zvláště pak na místě tomu určeném (Informace). Ovšem přece paní něco řekla! Rozbočka vás patrně chrání před přepětím a podpětím. Zajímavý rozhovor přerušil kolega, který přinesl certifikát EZÚ opravdu po necelých deseti minutách.

Rychle jsem spěchal zpět abych mohl odkrýt tajemství skryté v bílé rozbočce. Rychle jsem ovšem ochladl, když jsem objevil tři hlavy šroubů, které drželi celé zařízení při sobě. Na to jsem opravdu nástroj neměl.

Protože v místě svého pracoviště nejsem vybaven dílenským nářadím, zaslal jsem předmět bývalému kolegovi, Milanu Piotrovskému.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.