Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ESČ: První pomoc při úrazu elektrickou energií (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.11.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ESČ: První pomoc při úrazu elektrickou energií


ESČ: První pomoc při úrazu elektrickou energií
Neopomenutelnou podmínkou pro uznání odborné způsobilosti v elektrotechnice je pro každého pracovníka dokonalá znalost zásad poskytování první pomoci při úrazu elektrickou energií. Tato pravidla obsahují návod k preventivním opatřením před úrazy, návod k postupu záchranných prací a další související postupy při řešení úrazu elektrickou energií.
Igor Nováček, ze dne: 27.11.2012



Už jste si položili otázku, zda umíte opravdu podat první pomoc při úrazu elektrickým proudem? Určitě jste o tom slyšeli na nějakém školení, ale praxe v tom nikdo moc mít určitě nebude.



ESČ vydal ve spolupráci s IN-EL Praha tento dokument, na jehož první straně se dozvídáme, proč jej potřebujeme. Pokud se stane z jakékoliv příčiny úraz elektrickým proudem, tedy i vlastním zaviněním postiženého, okolí musí znát princip první pomoci. Většinou se všichni spoléhají, že je všechno zabezpečeno a nemusí znát více, než si myslí. Taková je realita.

Co v tomto dokumentu nalezneme?




Proč nás to vlastně zajímá?
Jak jsem uvedl na začátku, hned první stránka nás upozorňuje na základní povinnosti podání první pomoci. Vše samozřejmě souvisí s pravidelným školením BOZP, kde se první pomoc zmiňuje také.

Chcete vybavit svá pracoviště tímto dokumentem?
Existují dvě možnosti. Papírová, tištěná a elektronická verze.
Tedy z mého pohledu je pro nás výhodnější koupit elektronickou verzi a vytisknout na každé pracoviště jedni kopii. Ovšem nadřízený objednal raději tištěné verze, protože úspora při kopírování je opravdu jen zdánlivá!

Které z verzí dáte přednost?

Pokud chcete tento dokument v tištěné podobě objednat,
můžete využít níže uvedeného
expresního formuláře!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
IN-EL, spol. s r. o. - Gorkého 2573, Pardubice - 724 085 644 - info@in-el.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.