Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELPLAST-KPZ: Nejnovější výrobky v sortimentu skříní a rozvaděčů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.12.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELPLAST-KPZ: Nejnovější výrobky v sortimentu skříní a rozvaděčů


ELPLAST-KPZ: Nejnovější výrobky v sortimentu skříní a rozvaděčů
Co nového u firmy ELPLAST-KPZ Rokycany? Navštívili jsme stánek této společnosti na plzeňském Elektrofestu, dověděli se o nových produktech a tak tu máme pro vás zajímavý článek i s videospotem...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.12.2009

Společnost ELPLAST-KPZ Rokycany, spol. s r.o. se zabývá produkcí plastových skříní a komponent k nim. Portfólio jejich produktů zahrnuje širokou škálu přípojkových i rozpojovacích skříní a rozvaděčů, proto doporučuji shlédnout videospot.

Co nás zaujalo?
Zajímavý je použitý materiál, jímž tato společnost nahradila onen tradiční, jako je ocel, hliník ... a nejedná se ani o nejrozšířenější, kterým jsou termoplasty. Jde o lisovací hmotu SMC, což je termosetický kompozitní materiál založený na nenasycených polyesterových pryskyřicích, jenž je vyztužen skleněnými vlákny. Stejný materiál se používá například v automobilovém  průmyslu. SMC má v porovnání s termoplasty řadu výhod a splňuje náročná kritéria evropských norem, jako je IEC. 

Přednosti materiálu SMC:

Produkty z tohoto materiálu jsou samozřejmě zdravotně nezávadné a nemají žádný negativní ekologický vliv. I přes zatím časově neohraničenou životnost není případná likvidace skříní problém, je totiž možná jejich recyklace. Všechny jejich produkty splňují ČSN EN ISO 9001-2001 a jsou držiteli značky kvality CG i dalších.

Přehled systému rozvaděčů ELPLAST-KPZ Rokycany dle druhu těla:


To je tak vše, co se dá obsáhnout tímto článkem. Ovšem je možné, že pro čtenáře, které výše uvedené zaujalo, připravíme i recenzi kompletního katalogu této společnosti.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELPLAST - KPZ Rokycany, spol. s r.o. - Mlečice 45, Zbiroh - 371 796 599 - info@elplast-kpz.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.