Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ELPLAST-KPZ: Nejnovější výrobky v sortimentu skříní a rozvaděčů


Document Actions
ELPLAST-KPZ: Nejnovější výrobky v sortimentu skříní a rozvaděčů
Co nového u firmy ELPLAST-KPZ Rokycany? Navštívili jsme stánek této společnosti na plzeňském Elektrofestu, dověděli se o nových produktech a tak tu máme pro vás zajímavý článek i s videospotem...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.12.2009
reklama

Společnost ELPLAST-KPZ Rokycany, spol. s r.o. se zabývá produkcí plastových skříní a komponent k nim. Portfólio jejich produktů zahrnuje širokou škálu přípojkových i rozpojovacích skříní a rozvaděčů, proto doporučuji shlédnout videospot.

Co nás zaujalo?
Zajímavý je použitý materiál, jímž tato společnost nahradila onen tradiční, jako je ocel, hliník ... a nejedná se ani o nejrozšířenější, kterým jsou termoplasty. Jde o lisovací hmotu SMC, což je termosetický kompozitní materiál založený na nenasycených polyesterových pryskyřicích, jenž je vyztužen skleněnými vlákny. Stejný materiál se používá například v automobilovém  průmyslu. SMC má v porovnání s termoplasty řadu výhod a splňuje náročná kritéria evropských norem, jako je IEC. 

Přednosti materiálu SMC:

  • mechanická, fyzikální stálost vlastností materiálu
  • vysoký stupeň odolnosti vůči namáhání
  • vysoká odolnost proti požáru a elektrickému oblouku
  • vynikající elektroizolační vlastnosti
  • odolnost proti chemikáliím
  • velmi dlouhá životnost

Produkty z tohoto materiálu jsou samozřejmě zdravotně nezávadné a nemají žádný negativní ekologický vliv. I přes zatím časově neohraničenou životnost není případná likvidace skříní problém, je totiž možná jejich recyklace. Všechny jejich produkty splňují ČSN EN ISO 9001-2001 a jsou držiteli značky kvality CG i dalších.

Přehled systému rozvaděčů ELPLAST-KPZ Rokycany dle druhu těla:

  • AHVO  - monoblok
  • PS, PS1, PS2 a PPS - monoblok
  • 3D - stavebnicový
  • Modul - stavebnicový

To je tak vše, co se dá obsáhnout tímto článkem. Ovšem je možné, že pro čtenáře, které výše uvedené zaujalo, připravíme i recenzi kompletního katalogu této společnosti.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELPLAST - KPZ Rokycany, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933