Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektrická spojka 2020 byla menší, ovšem opět plná aktivit! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.09.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektrická spojka 2020 byla menší, ovšem opět plná aktivit!


Elektrická spojka 2020 byla menší, ovšem opět plná aktivit!
Z května přeložená Elektrická spojka 2020 se opravdu v září konala. I přes změny provozovatele rekreačních středisek se akce podařila uskutečnit. Cílovou destinací byla opět Želivka. Tedy chatky, plocha, oheň ... Sobotní hromadný výlet cílil na pelhřimovské muzeum kuriozit, odpoledne soutěže a dostalo se i na testování. Byly jiskry, vypadávaly chrániče, ale přesto všechno se nám nepodařilo vyřešit vybavující šifru AFDD. A nakonec skončilo osazenstvo do brzkých ranních nedělních hodin u ohně ...
Miroslav Minařík, Karel Herma, Alena Minaříková, ze dne: 25.09.2020



Na začátku myšlenky pořádat přesunutou Elektrickou spojku na září byl Oldřich Morávek. Jednoduše navrhl konkrétní víkend a komu to vyjde a chtěl by se zastavit, měl možnost. Tím jsme spustili obvyklý proces příprav i s vědomím, že se nakonec událost nemusí, jako třeba veletrhy, konat vůbec! A opravdu ještě několik dnů předem jsem, tedy alespoň já, byl na pochybách, že se setkání opravdu uskuteční! Pohledem na oranžovou mapu České republiky by se nikdo nedivil.

Elektrická spojka i letos konala pod širým nebem a za předepsaných hygienických podmínek. Ty jsme navíc zpřísnili povinným požitím nezbytného minima domácího tuzemského Remdesiviru. Na výběr byl s příchutí švestek, meruněk nebo hrušek! Dezinfekční repertoár byl rozšířen ještě o příchutě pomeranče a kávy.

Krátký sestřih akce



Kletečná nebo Želivka. Nikdo nemá rád nečekané změny, ovšem správce obou rekreačních středisek přišel na poslední chvíli s nutností přesunu z původně domluveného areálu v Kletečné do areálu loňského ročníku, tedy na Želivku. Změna to byla nečekaná, na poslední chvíli, ale přihlášení účastníci změnu vzali velmi statečně, dokonce se našlo pár jedinců, kteří si mysleli, že jedou na Želivku, takže to měli vlastně beze změny :-D  A tak se přesunutá Elektrická spojka přesunula znovu. Naštěstí vyšlo pěkné počasí, až pohádkové a nikomu nechyběl špatný signál. Díky pěknému počasí si děti vyzkoušely lanový park, na který loni jen toužebně hleděly díky zimě a dešti.

Sponzory byly tradiční značky (DEHN, HAGER Electro a TECO) navíc se objevily i menší dary účastníkům (SOLID Team Olomouc, Metabo, Foxconn a Primo Group). Objevili se i noví účastníci ze společnosti ASN+ (Pavel Schiller a Lukáš Jablončík).

Remdesivir by přítomen prostřednictvím moravské tradiční pálenky. I přes to, že nikdo z přítomných se nedal označit za alkoholika, pro základní ochutnávku přírodní desinfekce byla většina.

O ozvučení se postaral Karel Herma. Převézt techniku téměř dvěsta kilometrů není zrovna pohodlnné, ovšem kdo čím zachází, tím i schází ... a tak Karel, který kromě redakční práce také ozvučuje události, opět dal Elektrcké spojce zvukový rytmus. Neopomněl ani velkou obrazovku se vzpomínkou na minulé ročníky.

Výlet do Pelhřimova vyplnil sobotní dopoledne. Cílem bylo Muzeum rekordů a kuriozit. Pokusili jsme se i v knize rekordů nalézt záznam našeho rekordu EET 2011, kdy jsme elektromobilem objeli celou republiku.

Testování AFDD prozatím nikdo veřejně neprovedl.

Soutěžní disciplíny byly letos zaměřeny na sólové aktivity, procvičili jsme se v  logických hádankách, rébusech nebo poznávání předmětů a jejich zapamatování v časové úsečce. Až mě překvapilo s jakým zápalem se téměř všichni účastnili a vemi mě to potěšilo! Dan Anděl z DEHNu měl připravenou soutěž ryze z jejich výrobků, hod na jímač stočeným drátem. Vyhodnocení soutěží proběhlo až za tmy u ohně a vzhledem k rozbíhajícím se debatním kroužkům jsme ani tombolu nestihli a zbylé ceny jsou schované na další ročník.



U Elektrické spojky máme před konáním všech komerčních událostí jednu velikou výhodu. Nepotřebujeme žádné investice, žádné velké plány, objednávky stavby stánků, mediální kampaně nebo motivační důvody. Pro osobní setkání opravdu stačí velmi málo. A jak se již tradičně potvrzuje, někomu to za to stojí i v této prazvláštní době a není vás málo!!
Děkujeme všem za účast, byli jste skvělí! 

Předchozí záznamy Elektrické spojky naleznete zde!
Fotogalerii Elektrické spojky 2020 naleznete v tomto archívu.








TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.