Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EKM a výměna podružných rozváděčů v JE Dukovany (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.10.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EKM a výměna podružných rozváděčů v JE Dukovany


EKM a výměna podružných rozváděčů v JE Dukovany
Dodávky pro jadernou energetiku představují již několik roků významný objem výroby společnosti Elektro Kroměříž, s.r.o. V současné době realizuje EKM zakázku pro JE Dukovany v rámci záměny podružných rozváděčů 0,4kV. Specifičnost dodávky vyžaduje ...
Soňa Křibská, ze dne: 27.10.2006

Dodávky pro jadernou energetiku představují již několik roků významný objem výroby společnosti Elektro Kroměříž, s.r.o. V současné době realizuje EKM zakázku pro JE Dukovany v rámci záměny podružných rozváděčů 0,4kV. Specifičnost dodávky vyžaduje splnění požadavků zadavatele při kvalifikaci dodavatele a výrobků.

Společnost ELEKTRO KROMĚŘÍŽ, s.r.o. je zařazena do seznamu prověřených dodavatelů ČEZ a.s. na základě ověření systému řízení, provedeného auditory ČEZ. Oprávnění pro dodávky vyhrazených elektrických zařízení pro jaderné elektrárny získalo EKM v roce 2001. V roce 2004 bylo toto oprávnění obnoveno ověřením odborné způsobilosti Institutem technické inspekce Praha.

Ve společnosti je zaveden systém jakosti podle normy ČSN EN 9001 a systém ekologického řízení podle ČSN EN 14001. Požadované audity proběhly i u vybraných subdodavatelů EKM.
Při přípravě zakázky byla věnována mimořádná pozornost provedení rozváděče. Skříň, použité přístroje a koncepce výzbroje splňují požadavky investora na technické řešení dodávky. Rozváděče pro uvedenou zakázku jsou dodávány pod typovým označením EKMA 31.

Kvalifikace dodávaných rozváděčů je v souladu s požadavky na dodávky pro jadernou energetiku. Prokazování odolnosti bylo provedeno autorizovanými zkušebnami za přítomnosti zúčastněných stran a zástupců OSOD.

Zkoušky byly řízeny podle zpracované specifikace kvalifikačního programu:

Výsledky zkoušek potvrdily, že rozváděč EKMA 31 je vysoce kvalitní výrobek, který splňuje podmínky dodávek pro JE Dukovany a kvalifikační dokumentace je plně v souladu s ČSN IEC 60780:2001 a příslušnými odstavci normy ČSN IEC 980.

Článek vyšel v časopise Elektrotechnika v praxi

BAEL: Komerční plán časopisu Elektrotechnika v praxi 2007 zde!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Jindřich Babarík BAEL - Korunní 32, Ostrava - Mariánské - 596 625 421 - casopis@bael.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.