Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: USA: Jak vypadají rozvody elektroinstalace v dřevostavbě? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.04.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

USA: Jak vypadají rozvody elektroinstalace v dřevostavbě?


USA: Jak vypadají rozvody elektroinstalace v dřevostavbě?
Podívejte se s námi na běžnou elektroinstalaci v americké poušti.
Miroslav Minařík, ze dne: 25.04.2006

Pátrali jsme po stavbách z našich oblíbených cihel, však tuto konstrukci jsme rozestavěnou nikde nezastihli, nebo se jednoduše vůbec nekonají. Při představě, že v letních obdobích se v těchto místech (poušť Nevada) dosahují teploty cca 45°C, viděl bych z mého pohledu spíše cihly.


Stavení vlevo ve skutečnosti ukrývá konstrukci typu vpravo.

Skutečnost však zcela jiná. Dřevostavby, jednoduché, rychlé ... na střeše klimatizace ... parkovací místo, bazén a malá zahrádka. Možná bych i uvěřil tomu, že v Americe nejsou zedníci ale pouze tesaři.

Jeden den jsme byli na veletrhu (Electric West) tři Češi. Já, Martin a nakrátko přiletivši Jirka. Odpoledne jsme se vydali k prozkoumání blízkého okolí města zábavy. Pokud totiž chcete poznat zákulisí divadla, není možné procházet pouze vyznačenými trasami pro turisty.

Stačilo několik mil a před námi se objevilo rozestavěné centrum rodinných domků. S notnou dávkou drzosti a suverenity jsme vešli do jedné z novostaveb v roli neznámých inspektorů, kteří přišli ověřit stav a kvalitu.

První okamžiky mezi dřevěnými pilíři a visícími kabely na nás dýchly nezvyklostí a tak fotoaparáty cvakaly všemi směry. Ovšem až doma, v klidu nad americkými normami zjistíte, že ačkoliv to zprvu vypadá nezvykle provedeno, je vše v pořádku. "Jiný kraj, jiný mrav", ovšem Ohmův zákon platí i zde, a s ním i všechny ostatní bezpečnostní okolnosti.

Pro ty, kteří se chtějí projít několika pohledy na elektroinstalaci v dřevostavbě, je ...

... zde připravena fotogalerie 25. pohledů!

 

Příště jak jsem připojil své cestovní spotřebiče!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.