Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Toto není střelba do vlastních řad ale řad hodinových manželů. Bývalý administrativní pracovník, se rád věnoval opravám, i přes to, že jeho šikovnost nebyla vždy na nejvyšší úrovni. Jeho iniciativa údajně rostla s délkou sukně zákaznic. Jednoho dne se ...

2. mezinárodní konference elektrotechniků z organizací dozorovaných státní báňskou správou


Document Actions
bankonf_5.jpg
Ve dnech 12. a 13. května 2004 se koná na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě v Ostravě – Porubě 2. mezinárodní konference elektrotechniků z organizací dozorovaných státní báňskou správou. Tyto dny budou pro všechny, pro které se elektrotechnika stala zaměstnáním, bez nadsázky svátečními....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.03.2004
reklama

Ve dnech 12. a 13. května 2004 se koná na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě v Ostravě – Porubě 2. mezinárodní konference elektrotechniků z organizací dozorovaných státní báňskou správou. Tyto dny budou pro všechny, pro které se elektrotechnika stala zaměstnáním, bez nadsázky svátečními. Vždyť záštitu nad touto konferencí přislíbil předseda Českého báňského úřadu prof. JUDr. Ing. Roman Makarius, CSc., a rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity, prof. Ing. Tomáš Čermák, CSc.


Minulou konferenci zahájil předseda Českého báňského úřadu prof. JUDr. Ing. Roman Makarius, CSc. (první zleva)

Cílem mezinárodní konference je setkání zástupců státní báňské správy a odborníků Vysoké školy báňské - Technické univerzity z Ostravy - Poruby s pracovníky s elektrotechnickou odborností zodpovědnými za provozování elektrických zařízení v hornických organizacích provádějících hornickou činnost nebo činnost prováděnou hornickým způsobem jak z celé republiky, tak i ze zahraničí.


Záštitu, stejně jako u minulé konference, přislíbil i rektor Vysoké školy báňské – Technické univerzity, prof. Ing. Tomáš Čermák, CSc.

Na této konferenci budou účastníci formou krátkých přednášek informováni o připravovaných krocích v legislativě, které se dotýkají otázek bezpečnosti provozu elektrických zařízení, a o nových vědeckých směrech v oblasti vývoje elektrických strojů a zařízení. Příležitost bude dána i zúčastněným zájemcům, kteří se přihlásí do diskuse, aby se ve stručnosti podělili o své poznatky z provozu technických zařízení v jejich organizaci. Na základě předcházejících zkušeností byl kladen velký důraz na to, aby se příspěvky týkaly více i povrchových lomů a pracovišť a aby nebyly příliš odborně zaměřeny. Podle zaslaných témat se již dnes dá konstatovat, že se tento záměr podařilo splnit.


Prezentace výrobků – na snímku Ing. Pietroszek (první zleva), ředitel společnosti SAIT CZ, představuje ve stánku firmy nadproudové ochrany.

Texty jednotlivých referátů budou publikovány ve sborníku, který bude předán každému účastníkovi před začátkem konference. Na závěr prvního dne konference se předpokládá uspořádání neformální večeře.


Záběr na účastníky v přednáškovém sále, kterých se minule sešlo kolem 200 z celé republiky.

Záměrem pořadatelů je rovněž umožnit významným výrobcům technických zařízení, aby v krátkém (maximálně pětiminutovém) vstupu představili své výrobky s možností vystavit je nebo jejich prospekty v malém stánku mimo přednáškový sál.
Organizaci celé akce tradičně převzala firma MONTANEX, a.s., Výstavní 10, 730 40 Ostrava, která rovněž zajistí vydání sborníků, zprostředkuje kontakt s jednotlivými organizacemi a případným zájemcům zašle pozvánku a zajistí nocleh v místě konání konference.

Ing. Dušan Havel

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933