Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O společnosti METRA Blansko a její novince pro AMPER 2010 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.02.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O společnosti METRA Blansko a její novince pro AMPER 2010


O společnosti METRA Blansko a její novince pro AMPER 2010
V oblasti elektrických měřicích a zkoušecích přístrojů, má METRA BLANSKO pětadevadesátiletou tradici. Jejich měřicí přístroje se staly známými nejen v Evropě, ale i v zámoří. Dnes vás seznámíme s touto rize českou společností a také se dozvíte, co za novinku chystají na AMPER 2010 ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.02.2010

Počátky výroby sahají až do roku 1911, kdy jako první firma v Rakouské monarchii začali ve vesničce Blansko nedaleko Brna vyrábět elektrické měřicí přístroje. U zrodu malé dílny, jež se brzy rozrostla, stál významný český vynálezce ing. Erich Roučka, člověk s obdivuhodnou tvůrčí invencí a neobyčejnou pracovní pílí, který za svého života patentoval kolem 850 vynálezů a většinu i úspěšně realizoval. Historické exponáty původních Roučkových elektrických měřicích přístrojů a kotelních regulátorů zůstávají i dnes jedním z názorných dokladů našich průmyslových tradic. Pod jeho vedením si výrobky blanenské továrny brzy získaly dobrou pověst a místo na trhu, které si drží dodnes.

Vraťme se ale do současnosti...
Jedním z hlavních programů je vývoj a výroba multifunkčních revizních a měřicích přístrojů odpovídajících aktuálním technickým normám, zaručujících měření široké škály parametrů s následným využitím výpočetní techniky při zpracování a prezentaci výsledků měření.

Jde o velmi rozsáhlý sortiment, od přístrojů pro revize a kontroly elektrických předmětů a nářadí, silnoproudých elektrických instalací, zemničů a zemnících soustav, izolačních odporů až po řadu analogových i číslicových klešťových přístrojů a širokou škálu vestavných přístrojů – převodníky elektrických veličin, či panelových a rozváděčových přístrojů.
Závod Elektrotechnika Metry Blansko, který se specializuje na výše uvedené produkty z této oblasti, zajišťuje také komplexní servis, včetně kalibračních služeb.

A na závěr vám prostřednictvím následujícího videospotu zástupce této společnosti Mojmír Klein sdělí pár dalších detailů a hlavně prozradí, jakou novinku si METRA chystá na AMPER 2010!

Katalog tudy nelze objednat!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.