Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

O společnosti METRA Blansko a její novince pro AMPER 2010


Document Actions
O společnosti METRA Blansko a její novince pro AMPER 2010
V oblasti elektrických měřicích a zkoušecích přístrojů, má METRA BLANSKO pětadevadesátiletou tradici. Jejich měřicí přístroje se staly známými nejen v Evropě, ale i v zámoří. Dnes vás seznámíme s touto rize českou společností a také se dozvíte, co za novinku chystají na AMPER 2010 ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.02.2010
reklama

Počátky výroby sahají až do roku 1911, kdy jako první firma v Rakouské monarchii začali ve vesničce Blansko nedaleko Brna vyrábět elektrické měřicí přístroje. U zrodu malé dílny, jež se brzy rozrostla, stál významný český vynálezce ing. Erich Roučka, člověk s obdivuhodnou tvůrčí invencí a neobyčejnou pracovní pílí, který za svého života patentoval kolem 850 vynálezů a většinu i úspěšně realizoval. Historické exponáty původních Roučkových elektrických měřicích přístrojů a kotelních regulátorů zůstávají i dnes jedním z názorných dokladů našich průmyslových tradic. Pod jeho vedením si výrobky blanenské továrny brzy získaly dobrou pověst a místo na trhu, které si drží dodnes.

Vraťme se ale do současnosti...
Jedním z hlavních programů je vývoj a výroba multifunkčních revizních a měřicích přístrojů odpovídajících aktuálním technickým normám, zaručujících měření široké škály parametrů s následným využitím výpočetní techniky při zpracování a prezentaci výsledků měření.

Jde o velmi rozsáhlý sortiment, od přístrojů pro revize a kontroly elektrických předmětů a nářadí, silnoproudých elektrických instalací, zemničů a zemnících soustav, izolačních odporů až po řadu analogových i číslicových klešťových přístrojů a širokou škálu vestavných přístrojů – převodníky elektrických veličin, či panelových a rozváděčových přístrojů.
Závod Elektrotechnika Metry Blansko, který se specializuje na výše uvedené produkty z této oblasti, zajišťuje také komplexní servis, včetně kalibračních služeb.

A na závěr vám prostřednictvím následujícího videospotu zástupce této společnosti Mojmír Klein sdělí pár dalších detailů a hlavně prozradí, jakou novinku si METRA chystá na AMPER 2010!

Katalog tudy nelze objednat!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933