Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Ochrana zásuvky nn zábranou. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.03.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Ochrana zásuvky nn zábranou.


hothermper.jpg
Pokud snad někdo nemá představu, co to znamená ochrana zábranou, podívejte se na jednu domovní zásuvku, která opravdu splňuje všechna kritéria pro toto označení.
Igor Nováček, ze dne: 5.03.2003

V proslaveném hotelu Thermal v Karlových Varech pořádal Schrack Energietechnik své Informační dny. Jak mnozí víme, na této akci se v mnoha místech republiky schází mnozí elektrotechničtí odborníci. A občas se tu, a tam, zaplete i náš objektiv, který vidí často velmi podařené záběry.

Mezitím co zásuvka vlevo, sice stála za povšimnutí, ale pouze jako "řemeslnický hnus", tak zásuvka vpravo přímo vzbuzovala otázku:

Proč to překrytí plechem a upevnění šrouby?

Náš člověk sice pátral po odpovědi, ovšem nikdo z obsluhujícího personálu nejen, že neměl uspokojivou odpověď, ale dokonce se mu na takovém provedení nezdálo nic neobvyklého. Představím si sebe jako návštěvníka (ubytovaného za 2000/noc), tak bych zřejmě nečekal takový design minulosti.

Protože se náš špion jal fotografování, všiml si jej účastník Infodnů a ten mu vysvětlil, že jde pravděpodobně o ochranu zábranou. Bohužel ochranou před čím, to již nevysvětlil nikdo......

Často vídáme úžasné interiéry, které jsou vyzdobeny posledním modelem architektury, jen se nějak zapomíná na takové drobnosti jako jsou svítidla, zásuvky a vypínače.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.