Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Způsoby zodolnění přenosové soustavy elektrické energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Způsoby zodolnění přenosové soustavy elektrické energie


Způsoby zodolnění přenosové soustavy elektrické energie
V posledních letech dochází ke klimatickým změnám, které nepříznivě ovlivňují stav přenosové soustavy elektrické energie. K hlavním změnám patří především poryvové větry, které na Slovensku, Maďarsku či Polsku již přerostly v tornáda. Klasické stožáry pak nejsou schopné vzdorovat tomuto zvýšenému namáhání, což nutí provozovatele přenosových soustav i státy řešit situaci bezpečného přenosu elektrické energie. Jaká opatření provádí, aby došlo k zodolnění přenosové soustavy? O tom jsme na AMPERu 2014 hovořili s Mariánem Bartošem ze společnosti SAG Elektrovod.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.02.2015



Konstrukce, které jsou vyráběné pro důležité úseky, musí podle Evropské unie splnit kritéria vyhotovení EXC3. Tato kritéria obsahují velké množství požadavků, klíčové jsou ale především 4 z nich. O jaké požadavky se jedná?



Krátce o společnosti SAG Elektrovod
SAG Elektrovod je nástupnickou společností Elektrovod Holding s více jak šedesát let dlouhou tradicí. V rámci integrovaného evropského trhu a postupujícího procesu obchodní globalizace chce zůstat spolehlivou, stabilní a konkurenceschopnou dodavatelskou firmou působící v energetickém sektoru.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.