Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Způsoby práce na síti (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.06.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Způsoby práce na síti


Způsoby práce na síti
Nové formy mezinárodní práce - Práce na dálku (teleworking). Přístup k počítačům a vzdělávání. Komunikace a schvalování dokumentů pomocí elektronické pošty.
Josef Rýmus, ze dne: 12.06.2007

Nové formy mezinárodní práce - Práce na dálku (teleworking)
Rostoucí internacionalizace, nové organizační struktury a aplikace internetu zabezpečují základ pro to, aby se hodně práce provádělo doma nebo kdekoliv jinde spojováním mobilních sítí. Pro účastníky, pracující na mezinárodní úrovni, je zde vyhlídka, že mohou být zrušeny překážky, kterým je normálně vystaven podnik pracující 24 hodin denně.

Možnosti a stupně volnosti, které počítač a sítě nabízejí, musejí být zahrnuty do personální politiky účastníka s přihlédnutím k optimálnímu využití lidských zdrojů a ku prospěchu jednotlivé organizace i společnosti.

Přístup k počítačům a vzdělávání
Zaměstnanci v obchodě a průmyslu, vzdělávacím a veřejném sektoru používají v té či jiné formě počítače téměř denně. Mohou existovat rozdíly v kvalifikaci uživatelů počítačů, ale každý bude mít úroveň vzdělání umožňující jim používat počítače a IT na elementární úrovni znalostí v přístupu k veřejným sítím.

Předpokládá se, že občané bez osobního přístupu k počítači mohou získat přístup k počítačům a sítím v knihovnách, městských institucích (střediscích) a jiných veřejných budovách. Výuka a poradenství v použití počítačů a sítí by měly být zajištěny pro každého, kdo to bude potřebovat.

Komunikace a schvalování dokumentů pomocí elektronické pošty
V rámci IEC TC 3 a jejích subkomisí bylo již započato s distribucí dokumentů IEC pomocí elektronické pošty (e-mail), a to hlavně z důvodu urychlení styku mezi členy různých pracovních skupin IEC, kde je v současné době nejvíce pracovních problémů při přípravě nových dokumentů a mezinárodních norem IEC a je zde potřeba rychlé komunikace (jako příklad je třeba uvést pořádání „virtual-meeting“). Protože potřeba této komunikace se v závěru r. 1996 stala nanejvýš aktuální, zřídilo ESiCCO z důvodu obecné nutnosti s předstihem pro účely prací a komunikace mezi IEC TC 3 adresu elektronické pošty a vlastní přístup na Internet.

V současné době bez elektronické pošty a internetu (stahování dokumentů) si nemůžeme spolupráci s IEC TC 3, SC 3C a pracovními skupinami JWG xx IEC TC 3/ISO ani představit. V poslední době se výrazně zlepšilo využívání elektronické pošty též mezi členy českého „národního komitétu IEC“ (mezi účastníky připomínkového řízení).

zpracoval: J. Rýmus
 ESiCCO Plzeň

Přednáška je v celé verzi součástí "Sborníku přednášek LPE číslo 23", který lze objednat za cenu 180,-Kč + dobírka.

Objednávku lze pohodlně vyřídit níže uvedeným formulářem.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.