Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Znáte praktické tiskárny BROTHER pro elektrotechniku?


Document Actions
Znáte praktické tiskárny BROTHER pro elektrotechniku?
Pamětníci si určitě vzpomenou na tvorbu kabelových štítků. V minulém tisíciletí se zaměstnávaly celé týmy pracovníků vyrážející kódy do hliníkových štítků nebo popisovali kilometry žlutých bužírek. Nelze jednoznačně tvrdit, že zmiňovaná označovaná média zmizela zcela, ale s příchozími technologiemi se stala minoritní. Proč? Protože vznikají kromě nových možností označování také nové potřeby čtení. Všichni víme, že třeba u zboží čárové nebo QR kódy, tolik potřebné pro načtení do systému, ručně asi těžko vyrobíme. K tomu, abychom takové štítky vyrobili mobilně, cenově dostupně a přitom trvanlivě si musíme vybrat správnou tiskárnu ...
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.12.2020


Aniž to může někdo tušit, značka Brother pochází z Japonska. A světu dává více, než těchto pět variant tiskáren, o kterých se zde zmíníme. Zaměříme se pouze na vybrané, které jsou pro instalační elektrotechniku určené.

Zásadní parametry:
Termotransferová technologie tisku, laminované pásky šířek od 6, 9, 12, 18, 24 a 36mm (podle modelu).

Možnosti tiskáren:
  • přenosné nebo stolní
  • na různé šířky tisku (6, 9, 12, 18, 24, 36mm)
  • připojitelné k PC (USB, RS-232, LAN, WLAN, NFC, Bluetooth) nebo bez připojení
  • připojitelné k PC, NB = tisk: čárových, QR kódů, databázový tisk,..
  • ruční nebo automatický odstřih nebo poloodstřih (nastřihnutí vrchní vrstvy pásky)

Značka Brother nabízí trhu nepřebernou škálu různých tiskáren. Zde se zaměřujeme na ty, které jsou určené pro oblast  elektrotechnické sféry ...



Vybrané varianty:



PT-E110VP tiskárna štítků pro elektrikáře, tiskne štítky 6, 9 a 12mm
Kufřík s tiskárnou obsahuje napájecí adaptér a kazetu s páskou. Lze vytvářet štítky v různých barevných kombinacích a šířkách, které vydrží mnoho let v závislosti na okolním prostředí.





PT-E300VP profesionální tiskárna štítků pro průmysl a elektrikáře tiskne 6, 9, 12 a 18mm
Při značení v průmyslu nebo elektrotechnice je důležité mít po ruce profesionální nástroj - tiskárnu štítků PT-E300VP s praktickým kufříkem.




PT-E550WVP průmyslová tiskárna štítků tiskne 6, 9, 12, 18 a 24mm
navržena pro tisk extrémně odolných štítků zejména v oblasti průmyslu a elektrotechnice. Vytvořit štítek je možné pomocí klávesnice tiskárny, z PC nebo mobilního zařízení. Umí potisk bužírek, funkci poloodstřihu a má podsvícený displej. Tisknout můžete přes USB, Wi-Fi nebo Wi-Fi Direct. Balení obsahuje 2 pásky, Li-ion baterii, AC adaptér




PT-P900W Profesionální PC tiskárna štítků s integrovanou Wi-Fi tiskne 6, 9, 12, 18, 24 a 36mm
Jde o průmyslovou robustní tiskárnu. Možnost tvorby vlastních odolných štítků v různých barevných kombinacích a šířkách. Navrhovat lze na PC, Macu, tabletu nebo telefonu a tisknout přes USB nebo Wi-Fi. Štítek je možné opatřit čárovým kódem, logem, obrázkem nebo rámečkem. K dispozici hromadný tisk z databázového souboru. Tiskárna je vybavena pokročilým nožem s funkcí poloodstřihu. Tato funkce zajistí snadné odlepení štítku a úsporu pásky pomocí řetězového tisku. Volitelně k dispozici nabíjecí bateriová základna a Li-ion baterie. Tiskárny řady PT-9xx umí taktéž funkci poloodstřihu.






PT-D800W Profesionální tiskárna štítků s připojením přes USB a Wi-Fi tiskne 6, 9, 12, 18, 24 a 36mm
Pomocí profesionální klávesnice a LCD displeje lze navrhovat a tisknout štítky přímo na tiskárně, PC, Macu, dotykovém telefonu nebo tabletu. Tisk štítků až do šířky 36mm s možností Wi-Fi.

Jaká je životnost štítků?
Ta je spojená s odolností samotného štítku. Podívejte se, jak je štítek odolný oděru, teplotám, proti blednutím, chemikáliímnebo vodě.

Jak vypadá konstrukční skladba tisku na štítku?
Používáme pásky TZe. Tisk vzniká technologií thermal-transfer (termotransfer) a výsledný štítek je současně zalaminovaný. Štítek se skládá ze šesti vrstev materiálu, je tenký a extrémně odolný. A co je vlastně ta technologie termotransfer? Stručně řečeno: Jedná se o technologii tisku, kdy se tepelným působení tiskové hlavy tiskárny přenese roztavená část barvonosné pásky na podkladovou vrstvu, která může být na bázi různých materiálů. Brother laminované štítky jsou neuvěřitelně odolné vůči různým druhům podmínek okolního prostředí. Drží velmi dobře přilepené, text zůstává ostrý a čitelný, i když jsou štítky vystaveny otěru, změnám teploty, působení chemikálií nebo slunečnímu záření.. Viz

Z jakých zařízení lze štítky a pásky tisknout?
Například z bezplatné aplikace pro mobilní telefony a tablety iPrint&Label a Mobile Cable Label Tool, prostřednictvím kterých lze vytvořit štítek a tisknout přes Wi-Fi nebo NFC.

A to nejlepší nakonec.
Jak si nejen vybrat tu správnou tiskárnu podle technických dat? Samozřejmě stále existuje možnost kontaktovat zástupce značky Brother. Je tu ale i možnost bezplatného zapůjčení tiskárny.




PRACUJETE V OBORU? VYBÍRÁTE TISKÁRNU?
POŽÁDEJTE SI O BEZPLATNOU ZÁPŮJČKU VYBRANÉHO TYPU ZDE!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Brother Central and Eastern Europe GmbH, odštěpný závod
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933