Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Znáte časopis KONSTRUKCE? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.08.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Znáte časopis KONSTRUKCE?


Znáte časopis KONSTRUKCE?
Šéfredaktory nepotkáváme často, o to víc se o takového zajímáte, když dojde k náhodnému setkání. Stanislav Cieslar je mladý muž stojící za vydáním odborného časopisu pro stavebnictví a strojírenství KONSTRUKCE.
Miroslav Minařík, ze dne: 20.08.2007

Šéfredaktory nepotkáváme často, o to víc se o takového zajímáte, když dojde k náhodnému setkání. Stanislav Cieslar je mladý muž (vlevo) stojící za vydáním odborného časopisu pro stavebnictví a strojírenství KONSTRUKCE.

Podíváme-li se na jedno z posledních čísel, pak se určitě vybaví některý z našich známých časopisů z elektrotechniky. Pokusil jsem se najít nějakou odlišnost.

Nalezneme v něm informace, které oba obory spojují. Článek o metodách žárového zinkování, nenechal chladným nikoho z těch, kterým jsem půjčil toto číslo k nahlédnutí. Rozhovor s ředitelem Ostravské zinkovny prozradil časté chyby konstruktérů, kteří připravují díly k pozinkování. Není snad nutno připomínat jak často se elektrikář s pozinkovanou konstrukcí může setkat. Vždyť k ní často připevňuje výložníky, rošty, trubky ... Nedostatečná požární odolnost byla příčinou rychlého zřícení Newyorských dvojčat. Titulek potvrzuje, že i v takto zaměřeném časopise může čtenář očekávat šokující informace. Čtení má další pokračování v textu o protipožárních nátěrech.  I když tyto informace nejdou technologicky za sebou způsoby svařování konstrukcí jsem z nostalgie přečetl i já.

Příloha časopisu Konstrukce byla opravdu "chorobně čtivým odborným čtením" jak sdělovala barevná plocha o několik stránek dříve. Několik stránek o konstrukci staveb je možná pro stavaře pouhým opakováním, však pro odborníky z jiných oblastí vhodným doplněním informační mozaiky. Možná by vás nenapadlo, že i sklo je součástí konstrukce. Proto pojednání o sklu z hlediska protipožární konstrukce v tomto čísle naleznete také.

Co se týká inzerce, je i tento časopis financován z prodané reklamní plochy a tak zde nacházíme často vyhledávané výrobce a dodavatele materiálů a služeb, které s tématem souvisí.

Roční předplatné časopisu KONSTRUKCE stojí 540,- Kč + 66,- Kč poštovné a balné (702,- Sk + 156 Sk poštovné a balné)/rok.

Lze objednat níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KONSTRUKCE Media, s.r.o. - Českobratrská 1663/6, Ostrava - 595 136 028 -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.