Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jak ušetřit za elektřinu? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.05.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jak ušetřit za elektřinu?


zloel1.jpg
Příběh převzatý ze života... Pracovník brněnských technických sítí podává stručnou zprávu o krádeži. Stáhněte si malý příběh o amatérské krádeži energie v Power Pointu!
Petr Doležal, ze dne: 8.05.2003

Internetovou sítí koluje spousta vtipných obrázků a animovaných příběhů. Ovšem na odborné téma téměř žádné. Již dávno jsme se přesvědčili, že právě příběhy ze života jsou ty nejlepší. Tak se podívejme na jedno elektrostory....

Způsob rozvodu hovoří za vše....

Že se energie "krade", to víme všichni. Pouze někteří to trpí, někteří to přehlíží, někteří to nevidí no a v neposlední řadě ti, co to vlastně kradou. Mnohá média upozorňují na tyto krádeže, ale už málokteré se zmíní o nebezpečnosti takového počínání. A tak můžeme být svědci opravdu primitivních a také třeba všem nebezpečných loupežných konstrukcích.

Způsob napojení odpovídá.....

Tedy uvedený příběh, (který lze stáhnout zde) pojednává o diletantském způsobu krádeže energie. Dotyčný obyvatel využil pojistkové skříně veřejného osvětlení a "instaloval" si vedení do svého bytu. Smůla bývá v tom, že ono vedení bývá docela viditelné a dá se vystopovat. V tomto případě se to nejen vystopovalo, ale také se odhalila úroveň všeobecného vzdělání pachatele.

Dotyčný totiž dokázal tímto činem současně okrást a navíc ještě veřejně ohrozit. Takových a podobných příběhů je opravdu mnoho, těžký život elektrotechniků rozvodných závodů nebo třeba společností spravujících veřejné osvětlení. Jsme trošku na rozpacích, kam vlastně tento příběh zařadit. Pro odborníky je to veselá kuriozita, ovšem pro laika "hrobařova hrozba".

Autor získává drobnou redakční odměnu.

Stáhnout příběh (cca 1,2MB soubor .pps)

Co vy na to? Znáte také podobný příběh?

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.