Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Zlínský OBZOR sází na design (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.07.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Zlínský OBZOR sází na design


Zlínský OBZOR sází na design
Krátký pohled na designová provedení vypínačů a zásuvek zlínského výrobního družstva. Doba, kdy jsme závistivě koukali do zahraničních časopisů na neobvyklé tvary přístrojů, kterými ovládáme osvětlení ve svých příbytcích, je pryč. Žijeme v zemi přístroji a designy oplývající. Máme se dobře. Při pohledu na zvýšení cen za elektrickou energii přemýšlím, zda budeme používat vypínače více nebo méně. Myslím, že i kdyby stála MWh pětkrát víc, stejně budeme bezmyšlenkovitě světla ovládat dál. Koukám čím asi ...
Slávek Patera, ze dne: 28.07.2022



Existuje domněnka, že byznys s vypínači a zásuvkami je velmi lukrativní počin. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, tedy alespoň do té doby, než jsem po výrobcích začal jezdit osobně. Pokud se na toto podnikání podíváme blíže, pak sami zjistíme, že zas tak moc jednoduché není. Uź nějakou dobu sleduji zlínský OBZOR a asi bych se do této činnosti nepouštěl. Z mého pohledu velké investice, velké riziko, nejistota. Na druhou stranu sám, jako spotřebitel, rád takových výsledků využiji. :-)


Pro více informací kliknout!

Tohoto výrobce jsem dlouho vnímal především jako dodavatele vačkových přepínačů. Bezesporu tomu tak dlouhá léta bylo, ovšem za posledních několik let to zvenčí vypadá, že byly přepínače upozaděny (ve skutečnosti nebyly) a zelenou mají především vypínače a zásuvky. Tedy designové vypínače a zásuvky. OBZOR sází na kvalitu a design. Tedy opak toho, co se kdysi nazývalo Plastic Press. Možná se najdou pamětníci ...

  
Pro více informací kliknout!

Zalistujte si v této prezentační brožurce a naleznete návrat k otočným ovladačům ze sedmdesátých let. Určitě líbivějšího provedení než tehdy. Nalezneme i "pěkně malované", podobající se španělskému Fontinni (to má české zastoupení opodál ve Vsetíně). OBZOR sází na design před nízkou cenou a kvantitou. Skoro bych řekl, že je to správná cesta, ovšem dnes je správné cokoliv jiné, než obvyklé.


Pro více informací kliknout!


Speciální provedení se na velkoobchodní regály nedostanou, protože to není vysokoobrátkové zboží a navíc o pořízení nerozhoduje elektromontér se seznamem chybějícího elektroinstalačního materiálu, ale sám uživatel. Proto také u OBZORu existuje e-shop, kudy je cesta k nabytí těch správných kousků nejsnazší!

Uvedený designový přehled si prolistujte zde v redakční knihovně!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBZOR, výrobní družstvo Zlín - Louky - Slanica 378, Zlín - 577 195 111 - info@obzor.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.