Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ZLATÝ AMPER 2018


Document Actions
ZLATÝ AMPER 2018
Slavnostní předávání ocenění ZLATÝ AMPER proběhlo v úterý 20. 3. 2018 v podvečerních hodinách v konferenčním sále P1, na brněnském výstavišti v pavilónu P. Soutěže o nejpřínosnější exponát veletrhu AMPER 2018 se zúčastnilo celkem 28 exponátů z 25 vystavujících firem. O vítězích rozhodla odborná hodnotitelská komise, která zasedala v mezinárodním složení.
Komerční sdělení, ze dne: 23.03.2018
reklama


Slavnostní předávání ocenění ZLATÝ AMPER proběhlo v úterý 20. 3. 2018 v podvečerních hodinách v konferenčním sále P1, na brněnském výstavišti v pavilónu P. Soutěže o nejpřínosnější exponát veletrhu AMPER 2018 se zúčastnilo celkem 28 exponátů z 25 vystavujících firem. O vítězích rozhodla odborná hodnotitelská komise, která zasedala v mezinárodním složení.


Jako nejpřínosnější exponáty veletrhu AMPER 2018 se staly a ocenění

 ZLATÝ AMPER získaly tyto exponáty:

  • Manufacturing Operations Management (ABB s.r.o.)
ABB Ability Manufacturing Operation Management (MOM) je komplexní software, který orchestruje výrobní procesy a integruje svět výrobního závodu s ekonomikou podniku. Jeho základní funkce ABB Ability MOMu patří např. Business Intelligence, Správa výrobních příkazů vč. kusovníků a TPV, Kapacitní plánování výroby, řízení materiálových zásob napojením na skladové hospodářství, řízení Quality managementu nebo Downtime managementu. ABB Ability MOM je plně integrován s řídícimi systémy výroby (DCS) nebo ERP systémy.

  • Teploměr ITHERM TrustSens TM371 (Endress+Hauser Czech s.r.o.)
Endress+Hauser uvádí na trh kompaktní teploměr ITHERM TrustSens TM371 pro potravinářský a farmaceutický průmysl.  Senzor vyniká plně automatickou funkcí samokalibrace, která umožňuje sledování měření teploty v hygienických a aseptických aplikacích bez přerušení procesu. Srdce unikátní sondy tvoří měřicí teplotní senzor Pt100 a vysoce přesná a dlouhodobě stabilní reference. Ta je založena na fyzikálním fixním bodě tzv. Curieho teplotě (zde 118 °C), kdy se skokově mění elektrická kapacita materiálu. Slouží tak jako řádná kalibrace Pt100 senzoru pokaždé, kdy je senzor vystaven 118 °C (SIP). Inovace je určena především pro striktní regulované prostředí SVP. Vedle jasného nárůstu procesní spolehlivosti díky samokalibraci před každou šarží vzrůstá významně také využitelnost celého provozu.

  • Elektrická akumulační stanice EnergyCloud HOME (EnergyCloud, s.r.o.)
Projekt EnergyCloud je založen na principu výroby elektrické energie ze střešních fotovoltaických elektráren a ukládání této energie do baterií na pozdější využití. Když slunce svítí, baterie se nabíjí čistou energií a když nesvítí nebo vypadne proud, elektřina se spotřebovává z baterií. Systém EnergyCloud umožňuje na jedné straně zcela uzavřený ostrovní provoz. Na druhé straně naopak nabízí propojení velkého množství decentralizovaných lokálních výrobců i spotřebitelů energie jedním řídícím systémem, a tvoří tak unikátní energetickou síť jako jednu virtuální elektrárnu.
Základní výhody:
Optimalizace spotřeby elektrické energie
Snížení rezervovaného příkonu
Snížení celkových nákladů v rámci energetického hospodářství
Stabilizace distribuční sítě

  • Rozváděčová chladicí jednotka Blue e+ 1,6 kW (Rittal Czech, s.r.o.)
Chladicí jednotka Blue e+ je určena pro chlazení průmyslových elektrických rozváděčů. Chladicí jednotka je vybavena hybridní technologií chlazení, která výrazně zvyšuje energetickou účinnost. Aktivní chladicí okruh s frekvenčně řízenými  komponenty umožňuje přizpůsobit chladicí výkon aktuálním potřebám a zajišťuje vysokou přesnost řízení teploty v elektrickém rozváděči. Integrovaná tepelná trubice pasivně odvádí teplo z rozváděče. Invertorová technologie umožňuje připojit jednotku na jakoukoliv elektrickou síť bez použití dalšího příslušenství a díky mezinárodním certifikátům je chladicí jednotka připravena pro celosvětové použití. Snadné ovládání prostřednictví dotykového displeje s textovými popisky v místním jazyce, rychlá analýza dat pomocí programu Ridiag přes USB rozhraní. Bezkontaktní výměna informací a následná rychlá analýza na místě instalace prostřednictvím NFC rozhraní.

  • Wibeee - analyzátor spotřeby (ZEZ SILKO s.r.o.)
Wi-beee je zařízení, které monitoruje elektrické parametry sítě v místě instalace a shromažďuje údaje za účelem dosažení efektivního řízení spotřeby energie. Jeho instalace je velice jednoduchá. Upevnění je zajištěno „nacvaknutím“ na modul jističe (chrániče) pomocí patentovaného systému DINZERO.  Po  instalaci  začne  zařízení  měřit  elektrické  parametry  a  data  z  těchto  měření  odesílat  prostřednictvím  bezdrátového připojení Wi-Fi.
Zařízení Wi-beee může být instalováno v jednofázové nebo třífázové instalaci s maximální hodnotou proudu 63 A.
Wi-beee je možné používat prostřednictvím chytrého telefonu, tabletu nebo PC. Data pak spravovat v databázích nebo prostřednictvím cloudového účtu.

Četné uznání získali:
  • B+R automatizace, spol. s r.o. - ACOPOStrak
  • JABLOTRON ALARMS a.s - Kamerový CLOUD a videoverifikační IP kamery
  • ORBIT MERRET, spol. s r.o. - OMT 1010
  • Tele & Radio Research Institute - Current transducer with digital transmission of measurement data
  • VŠB - Technická univerzita Ostrava, Centrum ENET - Adaptivní chránění pro ostrovní systémy

Kompletní informace o oceněných exponátech naleznete zde!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
TERINVEST s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933