Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Žijme dominikánsky a jsme v bezpečí (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.05.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Žijme dominikánsky a jsme v bezpečí


Žijme dominikánsky a jsme v bezpečí
Pokud na dovolené objevíte elektroinstalaci odlišnou od té naší, ještě to neznamená, že musí být vždy nebezpečná. Ovšem v mnoha případech bychom o tom nemuseli pochybovat. Přinejmenším jsou podivné :-)
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.05.2010

Každá dovolená přinese nějakou nezvyklost. Bylo tomu i tak při mém pobytu v Dominikánské republice.

Určitě jsem neplánoval nějakou revizní činnost, ale portál Elektrika.cz znám a tak jsem si také všiml neobvyklostí cizí země. Podle provedení zásuvek lze snadnou usoudit, že tato země byla pod křídlem anglické královny. To, že neměla pod kontrolou všechno je patrné z níže uvedených obrázků.

Nezvykle umístěné rozvodné skříně mají patrně výborné chlazení a s největší pravděpodobností bude zajištěna ochrana proti vzájemnému rušení ...

Zaujala mne vzdušná spojka a určitě mnoho dvojzásuvek v tomto provedení. Všechny byly pod napětím. Místní stánkaři si libovolně připojovali své pomocné spotřebiče.

Ať již je v této zemi jakákoliv síť a ochrana před nebezpečným dotykem, takto instalovaná zásuvka v koupelně mi na důvěryhodnosti ubytování moc nepřidá. A tak mě napadlo, zda se zde také někdo chodí pravidelně přezkušovat z nějaké místní vyhlášky padesát :-)
A tak zda náhodou to u nás nepřeháníme s technickou bezpečností, kdybychom třeba žili jako oni, jsme v bezpečí elektrika, neelektrika ...

Pro Elektriku.cz Patrik Chrz

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.