Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Zemřel Julius Růžička


Document Actions
Zemřel Julius Růžička
Vzpomeňme si krátce na elektrotechnika, kterému byl tento obor životním posláním. Patřil k těm, kteří pracovali pro změnu dosavadního vývoje. Přesto, že říkal, že je to práce mladších v produktivním věku, dával do této myšlenky víc než pouhá planá slova. Cíl příliš vysoko a sil málo. Vzpomínejme na něm v dobrém. Patřil k nám.
Jan Franěk, Miroslav Minařík, ze dne: 7.02.2014


Dne 1. února, ve věku 73 let, zemřel po dlouhé nemoci, Julius Růžička. Byl jednou z výrazných elektrotechnických osobností. Dlouhá léta vedl v Liberci místní organizaci elektrikářů, byl u zrodu a poslední roky i představitelem Unie elektrotechniků ČR, která měla za úkol sdružit svazy a cechy z celé republiky.


Svou činnost ukončil, na vlastní žádost, právě ze zdravotních důvodů. Celý život pracoval v elektrotechnice a tomuto oboru věnoval i mnoho svého osobního času. Mnohdy nad rámec svých povinností. Vždy ochotně přijal každého, kdo projevil jen trochu zájmu o obor a dovedl s ním debatovat dlouhé hodiny, nad aktuálními tématy z elektrotechniky. I přes vysoký věk a dlouhý boj s nemocí, si uchoval až do poslední chvíle svěží mysl a aktivně se zajímal o dění v oboru.


Vzpomínejme na Juliuse Růžičku hlavně jako na kolegu elektrikáře tělem i duší, na všechno dobré co vykonal, na jeho touhu udělat pro obor mnohem více, nebo jako na nezdolného bojovníka s těžkou nemocí.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933