Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Závěr živého vysílání Digitální továrny 2022


Document Actions
Závěr živého vysílání Digitální továrny 2022
Vrací se veletrhy zpět? Co můžeme očekávat a co bude jinak? Jsou a budou zaplněné uličky a jednací stolky? Vývoj technologií mění i způsob komunikace, jak se to projevuje na výstavních plochách? Specializované off-line veletrhy zaznamenávají úbytek návštěvníků, především neodborné veřejnosti.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.11.2022


63. ročník MSV je za námi a čeká nás shrnutí. Pokud chceme letošní ročník porovnávat s loňským covidovým, pak je nárůst zájmu ve všech aspektech velký. Veletrh zaplnil celkem 8 pavilónů výstaviště, což je o 3 více než v loňském roce. Nárůst vystavovatelů je o 20% a počet návštěvníků dosahuje počtu v letech předcovidových, což je velice příznivý ukazatel. Je otázkou, která metrika je ten správný ukazatel úspěchu. Pro někoho je to zaplněnost uliček, obchodní leady, přínosná jednání, zajímavé konference, nebo počet vystavovatelů ... Neexistuje ale jediný a správný pohled. I sami vystavovatelé trochu mění pohled na návštěvníky. Pozitivní přínos pro ně není kvantita návštěvníků, ale jejich kvalita. Změnil se i způsob propagace veleterhu v médiích. Pořadatelé ve spolupráci s vystavovateli již předem komunikovali témata, která pak představovala na veletrhu samotném.



V hodnocení mezi vystavovateli jsme zaznamenali vysoký i nízký počet studentů. Překvapující komentáře zazněli k souvisejícím službám třetích stran, zaplněnost okolních pavilonů, cena za výstavní plochu nebo to, co bylo v nabídce stánků s občerstvením.


MSV je jedinečný veletrh, který nelze srovnávat s regionální B2C prodejní výstavou. Jde o průmyslovou, kontraktační událost, kam nechodí každý a řeč je o projektech, spolupráci a nových obchodních propojeních. Pokud netrpíme představou, že vše vyřešíme po telefonu nebo telekonferencemi, pak alternativu Strojírenského veletrhu skutečně neznáme.




Cíl Digitální továrny a Digitální stage 2.2 byl živý stream veletržních skutečností, souvisejících témat a následné zpracování záznamu do archívu. Pouhé čtyři dny musely stačit k představení hostů, myšlenek a sdělení toho zásadního. Digistage doplňovala mozaiku alternativních pohledů na aktuální otázky průmyslových technologií. Úzká tématická spolupráce s ELA, NCP 4.0, MPO, Škoda AUTO nebo Siemens byla podle slov účastněných nejen zajímavá, ale i konstruktivní. Letos nově s Lukášem Smelíkem a jeho živě natáčeným podcastem Vše o průmyslu.




Na Digistage 2.2 se letos uskutečnilo 60 vstupů, nově se v programu objevily panelové diskuse a debaty delšího formátu než bylo zvykem doposud. Technologický videoseriál #R4M byl novém formátu, bylo více kratších vstupů a do mezer mezi vstupy jsme zařadili i krátká videa společnosti SIEMENS jako zlatého partnera. Živý stream bylo možné sledovat opět na více platformách a www stránkách. Noční opakování denních vysílání sledovalo nečekaně o 110% více uživatelů než v předchozím období. Celková sledovanost byla 22.149 UIP, míra okamžitého opuštění 30,1%, průměrná doba strávené u relace byla 12 minut a 21 sekund. Celková délka všech záznamů v čistém čase dosáhla 16 hodin 45 minut. Archív zaznamenaných rozhovorů naleznete zde a přehled jednotlivých dílu #R4M zde.




Realizační tým živého vysílání Digistage 2.2
Technické řešení Karel Herma, Jan Freudl
Kamery Marek Černý
Zvuk Petr Kalaš
Moderátoři Marek Zahradníček, Petr Bartošík, Denisa Ranochová, Mirek Pakr, Marek Mikuš
Obsahová režie Miroslav Minařík
Time management vysílání Alena Minaříková
Odborná spolupráce Jiří Holoubek






 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933