Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Záložní zdroj měnič+akumulátor


Document Actions
zalzdro2.jpg
(2.) Invex 2003. Po nedávných výpadcích energie v USA a Itálii mnohé napadne otázka, zda jejich záložní zdroj je funkční. Ovšem záložní zdroj u PC má především funkci uložit rozdělanou práci a ukončit regulérně operační systém.
Igor Nováček, ze dne: 13.10.2003
reklama

Jako obvykle, i letos Invex 2003 oslňoval návštěvníky novinkami a také mnohými potřebným hardware, na který jen mít dostatek prostředků.
Protože nyní u nás v redakci řeším systém nepřerušeného napájení, zastavil jsem se u tohoto stánku s názornou ukázkou toho, co jsem potřeboval.


Od této varianty záložní energie jsme všichni dobrovolně ustoupili.

Společnost EMKO vyrábí a dodává měniče napětí pro výkony 150W až 2500W. Pokud máte potřebu napájení pro zařízení jako jsou např.

  • nabíječky

  • rádia,tv

  • PC, notebooky

  • ústředny, EZS, EPS

... v prostředích, kde se síťové napětí 230V objevuje občas nebo vůbec:

  • vozidla, (servisní vozidla, kamion, autobus)

  • lodě

  • chaty, rekreační zařízení

Naše záložní zdroje jsou různých velikostí a tu a tam některý přestane být funkční zrovna v okamžiku, kdy to nejméně potřebujeme. Protože se v nové elektroinstalaci řešily samostatné obvody pro záložní napájení, zbývalo mi jen nalézt vhodný zdroj. Možná právě tato společnost by mohla být tím správným řešením....

Pro uchování energie použít bezúdržbovou autobaterii. Pomocí měniče DC/AC z 12V nebo 24V dosáhnout požadovaných 230V. Taková byla moje představa. Na stánku jsem se dozvěděl, že uvedený měnič nedokáže nastartovat tak rychle aby nedošlo k restartu PC.

Pokud bych ovšem použil k překlenutí toho krátkého okamžiku naše stávající záložní zdroje, tedy paralelní připojení na měnič DC/AC, nejsem si zcela jist zda by nedošlo k vzájemnému ovlivnění funkce obou zařízení, nebo dokonce zničení některého z nich.

Pokud máte někdo zkušenost jak řešit tuto situaci, dejte vědět v níže uvedené diskuzi.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Víte, co se skrývá pod označením PZS? My už ano. Pokud se zajímáte o oblast bezpečnosti a střežení objektů, nebo si jen chcete zajistit svůj pozemek, máme tu pro vás článek o zajímavém zabezpečovacím systému KeyGUARD společnosti DIAMONDS TECHNOLOGY ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933