Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AMPER 2023 poté ... kdo z vystavovatelů byl oceněn? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.03.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AMPER 2023 poté ... kdo z vystavovatelů byl oceněn?


AMPER 2023 poté ... kdo z vystavovatelů byl oceněn?
Veletrh AMPER není pouze instalační elektrotechnika! Elektrotechnických podoborů je více než člověk očekává. Silnoproud, slaboproud, měření a regulace, kybernetika, řízení budov, strojů, veřejného osvětlení. Zaměřeno na projektanty, revizní techniky, elektromontéry, obchodníky, rozpočtáře, údržbáře, investory, provozovatele ... Podle kterého pohledu veletrh hodnotit? Na AMPER jsme se s technikou tentokrát nedostali, ale mobilní telefon nezklamal! Nabízíme dvě verze nevyužitých záběrů z tohoto veletrhu ...
Miroslav Minařík, Tým portálu Elektrika, Slávek Patera, Jiří Macháček, ze dne: 31.03.2023



Cokoliv po skončení Covid-19 je otázkou úhlu pohledu. Svět se změnil. Nevrací se do původních kolejí, spíše těch "kolejí přibylo a jsou menší" ... podle jakých kritérií tedy hodnotit? Na AMPERu jsme byli plné tři dny. Opět pouze se skladovým zázemím místo expozice. Dá rozum, co bychom tak asi představovali? Možnosti internetu určitě ne. Na AMPERu jsme se plně věnovali tomu, k čemu je taková událost určena.

Komunikace
To je prazáklad veletrhu. Pokud si tedy položíme otázku, zda bylo na letošním ročníku s kým komunikovat, odpověď dáme, že určitě ano. Tak jako obvykle. Zklamaní byli patrně sběrači reklamních předmětů.

Veletrh byl zkrácen ze čtyř na tři dny. Pro někoho radost, pro jiné zlost. Zlost především pro vystavovatele, protože se jim za účast cena nezměnila. Popularitě tohoto ročníku nepřidala ani místní rozestavěnost. Tomu je na vině samo město Brno, nikoliv Veletrhy a výstavy jako správce objektu. A patrně každý pochopí, že pokud se odehrává víceletá městská výstavba, tak pro tři dny AMPERu patrně se naskutečnosti nic nemění. Ale k věci ...

Zde nabízíme rychlou, také zkrácenou verzi AMPERU 2023 (druhá verze níže je realtime)




Kdy byl v soutěži ZLATÝ AMPER 2023 oceněn?

Ocenění ZLATÝ AMPER 2023
  • Velkokapacitní bateriové úložiště SAS, které představila společnost AERS ze skupiny Fenix. Původní české řešení, které vzniklo ve spolupráci AERS a plzeňskou Škodou Electric. Úložiště je pro svou vysokou kapacitu vhodné například pro průmyslové podniky, kterým umožní překlenout špičky ve spotřebě či vykrýt momenty krátkých výpadků elektřiny.
  • BD Sensors získala ocenění za nanosatelit BD Sat pro experimentální ověření senzorických systémů na oběžné dráze. V soukromém satelitu ověřuje funkčnost průmyslových snímačů tlaku, které BD Sensors vyrábí. Takto prověřené snímače pak mohou být použity ve vesmírných misích.
  • Elektro-Haramia za trafostanici. Jedná se o spolehlivé a osvědčené řešení pro bezpečný provoz distribučních sítí a současně se vyhýbá použití specifických izolačních plynů, čímž se eliminují rizika spojená s úniky nebo toxickými vedlejšími produkty.

Cena veletrhu AMPER
  • IQRF Tech cena veletrhu za bezdrátovou technologii IQRF. IQRF přináší možnost dalším výrobcům integrovat mesh technologii do svých výrobků díky ověřené patentované licenci. Unikátní vlastností technologie IQRF jsou průmyslová spolehlivost, nízký průměrný odběr, interoperabilita a ultimátní bezpečnost.

Čestná uznání
  • Interkom 2N TELEKOMUNIKACE. 2N IP Style je nadčasový IP interkom s elegantním 10 palcovým dotykovým displejem, kamerou s rozlišením 5MPx, podporou obousměrného videa a s několika variantami přístupu jako PIN, RFID, Qrkód. Využít lze také patentovanou technologii mobilního přístupu WaveKey.
  • ENIKA systém řízení venkovního osvětlení Posseidon City. Český systém určený pro řízení venkovního osvětlení pomocí sítě LoRa s protokolem LoRa WAN. Se svítidly komunikuje  po sběrnici DALI nebo analogovými signály. K dispozici je software pro vizualizaci provozu, spotřeby a chyb se snadným nastavením časových plánů spínání a s možností doplnění o řízení pomocí astrorežimu, popř. snímače osvětlení. Výhodou je možnost integrace do systémů servisních a údržbářských firem. Systém najde uplatnění  pro řízení osvětlení ve městech a obcích, ale i v průmyslových nebo logistických areálech.
  • Prokognitivní a regenerační LED osvětlení napodobující přirozené sluneční světlo od společnosti Spectrasol. Moderní, patentovaná, biologicky optimalizovaná svítidla věrně napodobující přirozené sluneční světlo v interiérech. Oproti běžným svítidlům působí na nevizuální systém oka a cirkadiánní rytmy organizmu. Po vzoru slunce mají kromě vyladěné intenzity, zabarvení a distribuce unikátně vyrovnané spektrální složení, především vyrovnanou azurovou cirkadiánní energii. Optimalizované spektrum působí pozitivně na kognitivní výkon při práci a studiu, subjektivní spokojenost, vizuální komfort a celkové zdraví a vitalitu.
  • Vysoké učení technické v Brně, FEKT za Kybernetickou arénu pro výzkum, testování a edukaci v oblasti kyberbezpečnosti (BUTCA), která je zajímavým projektem využitelným pro výzkum, testování a edukaci v oblasti kybernetické bezpečnosti. Lze ji využít pro moderní způsob výuky jak v průmyslu, tak i na školách, a to nejen na vysokých, ale i středních. Nástroj umožňuje jednoduše realizovat různé scénáře (aktuálně jsou k dispozici hry, které vhodnou formou vyučují etický hacking, webovou bezpečnost, bezpečnost průmyslových protokolů, zneužití zranitelnosti BufferOverFlow).


Zde nabízíme verzi AMPERU 2023 se záběry, které jinde nevyužijeme ...

Na internetu určitě novinky zjistíme, ale tu kávu s přáteli, které zcela náhodou potkáváme v uličkách veletrhu si dáme opravdu stěží. Veletrh AMPER 2023 proběhl za nových možností. Kdo se dokázal přizpsobit, jásal, kdo ečekával návrat do minulosti byl zklamán.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
TERINVEST s.r.o. - , Praha 2 - +420 221 992 134 - amper@terinvest.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.