Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Z čeho u vyhlášky 50 uděluje TIČR výjimky? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.12.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Z čeho u vyhlášky 50 uděluje TIČR výjimky?


Z čeho u vyhlášky 50 uděluje TIČR výjimky?
Křížem krážem republikou se nesou často neuvěřitelné skazky o tom, ja má TIČR v oblibě udělování výjimek u kde čeho. Kdo si dá tu práci a poptá se jak to tedy s výjimkami na Technické inspekci chodí, bude možná překvapen. V tomto případě nás zajímala možnost udělení výjimky v souvislosti se stále platnou vyhláškou padesát. Alespoň za mne se žádné překvapení nekonalo a všechny dobrodružné příběhy z doslechu v odborných kuloárech jsme zařadili do oblíbené sekce kuriozit.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.12.2018




.. V tom souhlasíme, ale musí mít minimálně 50% splněného...

Víte jak je to v souvislosti s vyhláškou padesát a udělováním výjimek? Poslechněte si Josefa Vozobule!




Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Josef Vozobule, Technická inspekce ČR, Liberec
Naprosto výjimečně. Udělují se z délky praxe, občas někdo požádá, že by chtěl řídit lidi, osmičku.., že by chtěl na revizáka, zaměstnavatel mu napíše, že je šikovný, nejlepší ze všech apod. to souhlasíme, ale musí mít min. 50% splněného.

Byla to TIČR, co se změnil zákon, když se osamostatnila inspekce práce, změnil se zákon 174 a změnil se tím způsobem, že 251 zákon vypustila paragrafy ze zákona č. 174. Tím pádem je tvrdé zákonné pověření kdo výjimky bude dělat zmizelo. Ve vyhlášce to je, ale v zákoně ne. My jsme se k tomu přihlásili na základě dohody s Ministerstvem, ale omezujeme to maximálně na nezbytně nutné případy.





MÁTE NĚJAKOU JINOU PRAKTICKOU ZKUŠENOST
s udělováním výjimek?
DEJTE NÁM VĚDĚT V NÍŽE OTEVŘENÉ DISKUSI!










TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.