Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

xC FAQ#8 Lze u xComfortu využít stávajících vypínačů původní elektroinstalace?


Document Actions
xC FAQ#8 Lze u xComfortu využít stávajících vypínačů původní elektroinstalace?
Systémová (chytrá) elektroinstalace se prakticky bez konvenčních ovladačů, jako jsou vypínače na zdi, neobejdou. Teoretik namítne, že si někdo vystačí s ovládáním aplikací na mobilním telefonu, realista ví, že je to holý nesmysl. Pokud proměňujeme svou konvenční elektroinstalaci v kouzelnou, bezdrátovou, tak představou mnoha uživatelů je zachování původních ovládacích míst a to včetně instalovaných přístrojů. A tak zásadní otázkou bylo: Mohu použít již existujících vypínačů, které jsou ve zdi, nebo je musím vyměnit za jiné? Co bude levnější? Použít staré a dát tam nějaký modul, nebo nový přímo s připojením na xComfort?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.11.2020



Přepis mluveného slova reportáže ...

Mohu použít již existujících vypínačů, které jsou ve zdi, nebo je musím vyměnit za jiné? Co bude levnější? Použít staré a dát tam nějaký modul, nebo nový přímo s připojením na xComfort?
Jaromír Pávek, xComfort EATON
Tento dotaz míří hlavně na instalaci bezdrátového systému už do hotové instalace, tzn., tam kde bych chtěl modernizovat a rekonstruovat apod. Pro tyto zákazníky máme také řešení, nemusí se klasický vypínač, co se vám líbí, není poškozený, ladí s designem zásuvek, vy ho vlastně nemusíte vůbec měnit, protože pod tento vypínač se instaluje spínací aktor s binárním vstupem. Na tento binární vstup se připojí vypínač a žárovka se připojí na spínací nebo stmívací aktor.

Takže pokud je toto řešení v pohodě, stačí dokoupit spínací aktor s binálním vstupem v cenové úrovni 1500 – 1600Kč, pokud by to měl být stmívač, ten je trochu dražší, cca 1.800Kč. Tento prvek bude ovládán klasickým vypínačem a nestojí moc.

Pokud byste chtěl design vyměnit, když se třeba bude měnit nábytek, malovat… stává se to, je to úplně běžné, tak jak běžně měníte barvy rámečku, tak proč si nedopřát komfortní řešení a koupit si naši předprogramovanou sadu go wireless za 2.000 – 2.100Kč, kdy získáváte bezdrátové tlačítko a spínací prvek, který se instaluje ke svítidlu pod vypínač atd., tam, kde je místo, nejlépe ke koncovému spotřebiči. 
Více vašich otázek a následných odpovědí sledujte zde!
Archív videozáznamů EATON naleznete zde!
Dokumentaci xCOMFORT EATON lze prohledávat zde v redakční knihovně.



PRACUJETE V OBORU?
CHCETE VĚDĚT VŠE O xCOMFORTu?
ZAŽÁDEJTE SI NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

xComfort EATON
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Pokud míříte do Brna na veletrh, měli byste vědět proč se 30. jubilejní ročník AMPERu nekoná v pavilonu "P"? Jaký sortiment představí EATON na letošním ročníku AMPERu? Jaké technologie a systémy EATON prezentuje ve výstavní části zaměřené na elektromobily? Jaké jsou hlavní části expozice EATON a na co se každá z nich zaměřuje? A pro fajnšměkry chytrých instalací, co umožňuje modul třetí strany CB02 Kometa a jak přispívá k inteligentnímu řízení domácnosti? Více zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933