Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Připomínky z teorie, Systémy BUS

xC FAQ#8 Lze u xComfortu využít stávajících vypínačů původní elektroinstalace?

  • 22.11.2020
xC FAQ#8 Lze u xComfortu využít stávajících vypínačů původní elektroinstalace?
Systémová (chytrá) elektroinstalace se prakticky bez konvenčních ovladačů, jako jsou vypínače na zdi, neobejdou. Teoretik namítne, že si někdo vystačí s ovládáním aplikací na mobilním telefonu, realista ví, že je to holý nesmysl. Pokud proměňujeme svou konvenční elektroinstalaci v kouzelnou, bezdrátovou, tak představou mnoha uživatelů je zachování původních ovládacích míst a to včetně instalovaných přístrojů. A tak zásadní otázkou bylo: Mohu použít již existujících vypínačů, které jsou ve zdi, nebo je musím vyměnit za jiné? Co bude levnější? Použít staré a dát tam nějaký modul, nebo nový přímo s připojením na xComfort?

Shrnutí programování řídicí jednotky PLC-V8C PHOENIX Contact

  • 13.07.2020
Shrnutí programování řídicí jednotky PLC-V8C PHOENIX Contact
Programování, nic pro elektrikáře? Ano i ne. I elektrikáři jsou různí. Někdo jede ze setrvačnosti celá léta, jiný je zkoumavý badatel, který svou práci neustále zdokonaluje. A právě pro tuto druhou skupinu specialistů Phoenix Contact vytvořil sérii webcastů zaměřených na použití logického modulu PLC logic. Jiří Prchal se svými kolegy, provází praktickými kroky v pěti částech ...
FIREMNÍ TIPY
Pokud míříte do Brna na veletrh, měli byste vědět proč se 30. jubilejní ročník AMPERu nekoná v pavilonu "P"? Jaký sortiment představí EATON na letošním ročníku AMPERu? Jaké technologie a systémy EATON prezentuje ve výstavní části zaměřené na elektromobily? Jaké jsou hlavní části expozice EATON a na co se každá z nich zaměřuje? A pro fajnšměkry chytrých instalací, co umožňuje modul třetí strany CB02 Kometa a jak přispívá k inteligentnímu řízení domácnosti? Více zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933