Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

xC FAQ#6 Jak moc je u xComfortu důležitý odborník?


Document Actions
xC FAQ#6 Jak moc je u xComfortu důležitý odborník?
Ovládání spotřebičů chytrých instalací prostřednictvím určených prvků je pro spotřebitele bezpečné. To samé se nedá vždy říct pro všechny prvky systému. Jak je na tom xComfort? Do jaké míry je pro uvedení do provozu nutný odborník a naopak nakolik se bez něj provozovatel obejde? Ačkoliv to málokoho napadne, jde o docela zásadní zvrat v používání elektroinstalací. Možnost změny konfigurace systému je vítaným komfortem, ale také i snižuje riziko neodborných zásahů spotřebitelů.
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 8.11.2020




Přepis mluveného slova reportáže ...


Jak důležitý je odborník (systémový integrátor), který xComfort instaluje. Mohu konfiguraci později měnit sám nebo jsem na něm závislý?
Jaromír Pávek, xComfort EATON
Je potřeba si uvědomit, jaké znalosti uživatel má, nebo co všechno by výhledově chtěl změnit, ovládat. Pokud se zaměříme jen na ovládací uživatelskou hladinu. Tzn., měl by si někde umět nastavit časy vytápění, teploty topných režimů.

Napadá mě ještě vytváření vlastních světelných scén, když měníte dispozici nábytku, třeba v obýváku, nebo dokupujete vybavení v kuchyni, např. spotřebiče, atd., tak v tomto případě se skutečně jedná o to, vybavit plán, přidat ubrat scénu, smazat, nahradit ji novou. Tak to samozřejmě každý zvládne sám, je to velmi intuitivní a takovou změnu provedete lehce na mobilu, nebo tabletu.

Pokud se na to ale dívám z pohledu rozšiřování systému, např. po 5 letech by měla přijít změna, např. rekonstrukce části domu, dětský pokoj se má stát pokojem pro hosty, potřebujete v pokoji vytvořit místo pro rodiče, o které se chcete v budoucnu postarat ... to bych doporučoval odborný zásah, kdy budete potřebovat namontovat konkrétní aktory, ať to budou aktory pro spínání osvětlení v jiných místech, např. spínání spotřebičů apod.

V tomto případě musí instalaci udělat odborník, bez elektrikáře se nehneme. Ten rovnou udělá změnu konfigurace, pokud jste technikem, předá vám ji do používání a sami si můžete ladit změnu názvů, konfigurace, přidávat logické vazby, skutečně to záleží na vaší odbornosti. Pokud jste technik, vystudoval jste odbornější školu, tak bez problému toto zvládnete. 
Více vašich otázek a následných odpovědí sledujte zde!
Archív videozáznamů EATON naleznete zde!
Dokumentaci xCOMFORT EATON lze prohledávat zde v redakční knihovně.



PRACUJETE V OBORU?
CHCETE VĚDĚT VŠE O xCOMFORTu?
ZAŽÁDEJTE SI NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
xComfort EATON
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Pokud míříte do Brna na veletrh, měli byste vědět proč se 30. jubilejní ročník AMPERu nekoná v pavilonu "P"? Jaký sortiment představí EATON na letošním ročníku AMPERu? Jaké technologie a systémy EATON prezentuje ve výstavní části zaměřené na elektromobily? Jaké jsou hlavní části expozice EATON a na co se každá z nich zaměřuje? A pro fajnšměkry chytrých instalací, co umožňuje modul třetí strany CB02 Kometa a jak přispívá k inteligentnímu řízení domácnosti? Více zde!
V domácnostech se často setkáváme s neefektivním centrálním ovládáním vytápění, kde jeden termostat řídí teplotu pro celý dům. Toto řešení není ideální pro domy s více generacemi nebo různými teplotními preferencemi a časovými harmonogramy obyvatel. Centrální termostat často vede k nadměrnému vytápění některých oblastí domu, zatímco jiné oblasti mohou zůstat nevytápěné. To způsobuje zbytečné náklady a tepelné ztráty. Všichni dobře známe odkládání důležitých věcí na později. V případě vytápění domu to však nemusí být šťastnou volbou. Mít přetopeno nebo v horším případě mrznout je slušně řečeno "nekomfortní". Pokud si vzpomeneme uprostřed topné sezóny, často nezbývá než to odložit. Pak se na to zapomene a začne další sezóna a ... Ale o jednom rychlém řešení víme ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933