Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

xC FAQ#13 Doporučuje se restart manažera xComfort a jak dlouho trvá jeho start?


Document Actions
xC FAQ#13 Doporučuje se restart manažera xComfort a jak dlouho trvá jeho start?
Je to již dlouho, co nás univerzalita Windows 95 po svých modrých smrtích naučila kouzelnou sekvenci výstupu a znovu nastoupení. Ano, řeč je o restartu zařízení, respektive operačního systému. S přibývajícím komfortem softwarových aplikací se začala prodlužovat doba načítání a startu. A co s tím elektrotechnika? V době, kdy jsem chodil do školy, nikoho kolem nenapadlo, že instalační elektrotechnika bude mít nějakou blízkou souvislost s počítači. V dnešní době můžeme očekávat procesor třeba i ve vypínači, o měřicích přístrojích ani nemluvě. A co taková chytrá systémová instalace? I ta má systém. Ať decentralizovaný nebo centrální. I tam může nastat restart. A jak dlouho asi trvá?
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 7.01.2021





Někteří užíváme hodně technologií, routerů a převodníků. Jak je účinný, když použiješ obvyklou metodu vystoupit a nastoupit? Restarty? Je to k něčemu? Dá se to v tomto případě doporučit?
Jaromír Pávek, xComfort EATON
Myslíš restart řídící jednotky? Restartovat takto není potřeba, sem tam restart přijde automaticky, když dojde k výpadku elektřiny, je vypnut hlavní jistič, přetížení ... Sem tam každá domácnost restart zažije. Třeba jednou za měsíc si dokážu představit, že k restartu dojde.

Jiná situace nastane třeba v Praze, kde restart může nastat jednou za 2-3 roky, pochopitelně na vesnici je to úplně jinak. Jednotka restart může dostat, nemusí, vím, že při vývoji této jednotky tam není nic naprogramovaného, nastaveného, že např. každé pondělí ve 3 ráno se provede restart. To tam nemáme, není potřeba.

Nic se nestane, když se restartne napájení, systém naběhne, u aktorů příklad: Pokud v obýváku svítilo hlavní světlo na 20%, skočí na 20%, v žádném případě nevyjedou garážové vrata, nevytáhne se brána, to není možné. Můžou se nastavit aktivity, které konfigurátor buď přednastaví na pevno, po obnovení napětí vždycky dojde k vypnutí prvku, pokud svítilo světlo, spotřebič byl zapnut, tak po obnovení napájení bude vypnuta z hlediska bezpečnosti. Nebo nastavím chování tak, jak bylo před výpadkem.

Už opusťme toto téma. Kolik minut čekám než mi systém naběhne?
Jaromír Pávek, xComfort EATON
V našem případě to není řád sekund, ale minut. Když dojde ke komplexnímu nastartování do továrního systému, trvá nějakou dobu i připojení a ověření EATON serveru, tzn. u standardního bytu 5 minut, u velkého domu už 7 minut, a když to bude velký penzion, hotel, 450 účastníků, tak tam může systém startovat i 15 minut.
Více vašich otázek a následných odpovědí sledujte zde!
Archív videozáznamů EATON naleznete zde!
Dokumentaci xCOMFORT EATON lze prohledávat zde v redakční knihovně.



PRACUJETE V OBORU?
CHCETE VĚDĚT VŠE O xCOMFORTu?
ZAŽÁDEJTE SI NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
xComfort EATON
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Pokud míříte do Brna na veletrh, měli byste vědět proč se 30. jubilejní ročník AMPERu nekoná v pavilonu "P"? Jaký sortiment představí EATON na letošním ročníku AMPERu? Jaké technologie a systémy EATON prezentuje ve výstavní části zaměřené na elektromobily? Jaké jsou hlavní části expozice EATON a na co se každá z nich zaměřuje? A pro fajnšměkry chytrých instalací, co umožňuje modul třetí strany CB02 Kometa a jak přispívá k inteligentnímu řízení domácnosti? Více zde!
V domácnostech se často setkáváme s neefektivním centrálním ovládáním vytápění, kde jeden termostat řídí teplotu pro celý dům. Toto řešení není ideální pro domy s více generacemi nebo různými teplotními preferencemi a časovými harmonogramy obyvatel. Centrální termostat často vede k nadměrnému vytápění některých oblastí domu, zatímco jiné oblasti mohou zůstat nevytápěné. To způsobuje zbytečné náklady a tepelné ztráty. Všichni dobře známe odkládání důležitých věcí na později. V případě vytápění domu to však nemusí být šťastnou volbou. Mít přetopeno nebo v horším případě mrznout je slušně řečeno "nekomfortní". Pokud si vzpomeneme uprostřed topné sezóny, často nezbývá než to odložit. Pak se na to zapomene a začne další sezóna a ... Ale o jednom rychlém řešení víme ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933