Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: xC FAQ#11 Jak jsou zajištěny aktualizace pro budoucí verze operačních systémů? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.12.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

xC FAQ#11 Jak jsou zajištěny aktualizace pro budoucí verze operačních systémů?


xC FAQ#11 Jak jsou zajištěny aktualizace pro budoucí verze operačních systémů?
Podobně jako se aktualizují aplikace pro stolní počítače nebo mobilní platformy, tak jsou důležité i aktualizace řídících systémů budov. Jak je na tom xComfort? Jaké zaručuje EATON jako dodavatel xComfortu aktualizace všech jeho souvisejících aplikací? Např. pro ovládání dalších systémů, Android, IOS, Windows. Aktualizace jsou Achillovou patou všech souvisejících programů. Alespoň v redakci máme updaty každých 14 dní. Při představě, že se změní operační systém mobilního telefonu a nedostanu se k ovládání svého domu mě jímá hrůza ...
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 14.12.2020





Přepis mluveného slova reportáže ...

Jaké zaručujete jako dodavatel aktualizace aplikací? Pro ovládání dalších systémů, Android, IOS, Windows? Aktualizace jsou Achillovou patou ... pohledem na operační systémy můžeme registrovat update každých 14 dní, jak reaguje váš systém?
Jaromír Pávek, xComfort EATON
Pokud se něco updatuje, tak je to zpravidla firmware chytré jednotky, chci říct řídicí centrální jednotky, kde je další funkcionalita. V tomto případě společnost EATON vydává zhruba jednu, maximálně 2 aktualizace za rok, řekněme spíš 1 aktualizaci, která zpravidla vychytává chyby, které někde byly, nahlásili nám je zákazníci, ale hlavně přidává nové funkcionality.

Když si uživatel u nás koupí Smart jednotku, Smart manažer, tak dostává doživotní záruku na to, že bude o jeho jednotku postaráno a kdykoliv do ní nahraje novou verzi. Může povýšit funkcionalitu svého domu na další. Jsou tu další appky pro ovládání, tam to děláme automaticky. Loni bylo potřeba přejít, Android přešel na jiný způsob odesílání notifikací, takže jsme na to reagovali a přinesli jsme appku, která toto řeší. Jinak počet aktualizací aplikací, to je tak jednou za 2-3 roky, není potřeba nahrávat nic každý týden. Firma EATON netestuje na zákaznících, ale testy se provádí u nás na firmě, alfa test, beta test,.. a teprve až jsme spokojení, pak teprve pouštíme tuto verzi ven, zákazníkům. 
Více vašich otázek a následných odpovědí sledujte zde!
Archív videozáznamů EATON naleznete zde!
Dokumentaci xCOMFORT EATON lze prohledávat zde v redakční knihovně.



PRACUJETE V OBORU?
CHCETE VĚDĚT VŠE O xCOMFORTu?
ZAŽÁDEJTE SI NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
xComfort EATON - Třebovská 480 , Ústí nad Orlicí - - JaromirPavek@eaton.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.