Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: WTERM: Katalog ohřívačů vody (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.01.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

WTERM: Katalog ohřívačů vody


WTERM: Katalog ohřívačů vody
Ohřívače vody potřebujeme všichni. Někdo využívá plynových, někdo elektrických. Podívejme se na katalog, který obsahuje bojlery, solární sestavy, zásobníkové ohřívače, radiátory, sušáky ... Kolik znáte typových rozdělení ohřívačů vody? Podívejme se na samotný technický sešit, co obsahuje: V úvodu naleznete typové rozdělení ohřívačů a na jednotlivých stránkách podrobnosti. Je uveden popis, schéma zapojení, fotografie a technické parametry jednotlivých typů.
Jiří Macháček, ze dne: 8.01.2013


Dostává se mi do rukou útlý technický sešit obsahující zařízení k ohřevu vody. A jak víme, ohřev vody je nezbytnou částí každého vybavení obytného prostoru v budově. S rychle rostoucí administrativou přibývají i prostory, kde je ekonomičtější použít elektrický ohřev. Pokud je dostatečný příkon, proč ne.



U elektrického ohřevu osobně uvažuji tři varianty ohřevu vody i když v katalogu naleznete přesnější dělení.
Rozebírat zde v tomto textu, která z možností, má jaké výhody není předmětem tohoto sdělení. Stačí, když si možnosti uvědomíme. Z mé praxe je nasazeno nejvíce bojlerů, tedy zásobníků vody. Elektrických průtokových ohřívačů je o dost méně, protože dost "cvičí" s okamžitým odběrem budovy a použitá není vždy reálné.




Podívejme se na samotný technický sešit, co obsahuje:
V úvodu naleznete typové rozdělení ohřívačů a na jednotlivých stránkách podrobnosti. Je uveden popis, schéma zapojení, fotografie a
technické parametry jednotlivých typů.



Co zde nalezneme?

Tento technický sešit určitě pomůže všem. Spotřebiteli i odborníkovi. Jednoduchá koncepce informací. Nepříliš zbytečných variant. Líbí se mi.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.